Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Hak de 4 vleessoorten zo fijn mogelijk met een groot scherp keukenmes.
  2. Maal het vlees niet, daarmee zou u de smaak en structuur bederven.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe, meng de massa goed dooreen en schep die in een ingevette ovenvaste schaal of pastei pot.
  4. Laat de terrine afgedekt een tijdje in de koelkast rusten.
  5. Proef en corrigeer zo nodig de smaak.
  6. Druk het vulsel wat aan en leg er een paar takjes verse tijm, 1 laurierblad en als lucifers gesneden vers spek op.
  7. Dek de schotel af met aluminiumfolie, 2 lagen.
  8. Plaats de terrine in een bakblik of braadslee met zoveel warm water dat het tot halverwege de pot komt en zet het geheel in een matig warme oven van 180 graden C.
  9. Kook de terrine gaar in ongeveer 1 uur, de laatste 20 minuten zonder folie.
  10. Laat de terrine afkoelen en plaats hem goed afgedekt nog een etmaal in de koelkast.
  11. Deze terrine kan gekoeld geserveerd worden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
560 kcal
28%560 kcal
Vetten
15 g.
21%15 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ardenner terrine