Appelstroop

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel: 10 % suiker van het gewicht aan appels.

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in grove stukken.
  2. Doe het in de pan en de stukken appel erin.
  3. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan.
    Laat dit 1 uur koken.
    Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen.
    Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt.
    Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan (eventueel met de suiker).
    Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
    Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen.
    Let op:
  4. de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen.
25
25
25

Variaties op Appelstroop

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelstroop
VariatieAantalGang
Appelstroop2Wecken
Runderstoofpotje met appelstroop1Stoofschotels
Varkensrollade met abrikozen en appelstroop1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Appelstroop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik voeg bruine basterdsuiker toe, op deze manier wordt de siroop ook donker, afhankelijk van de appelsoort gebruik ik 70 gram suiker per halve liter siroop... daarna rustig laten inkoken.
Wietske 11 oktober 2015
Gekochte stroop is meestal ook beetwortelsap bij, ik vermoed dat de zwarte kleur daarvan komt.
HubS 21 september 2014
Waarom is de gekochte stroop zwart en nu niet?
Henriette 29 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
50 kcal
2%200 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelstroop