Allergie informatie: Ajam Percik (pittig gemarineerde geroosterde kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 zware kip (1500 gram)
- 4 theelepels asem
- 100 milliliter water
- 300 milliliter santen asli (dikke kokosmelk)
- boemboe's:
- 7 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 centimeter gemberwortel
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kaneel
- 5 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peperkorrels
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Ajam percik (pittig gemarineerde geroosterde kip)
- Allergieen informatie