Maggi/bouillonblokjes.
Terug naar de forum index- Pietthijssen65 begon dit onderwerp op do 23 april 2015 :
Sinds de 30 jaar dat ik voor mijzelf alleen kook,maar nooit les heb gehad op een spinazieacademie/kookschool,heb ik mezelf al afgevraagd waarom er wel bouillonblokjes zijn voor: Kip/Rund /Paddenstoel /Groentesoep maar niet voor varkens bouillon!
Waarom niet?Bij de AH/COOP/Jumbo etc. krijg ik telkens 0 op mijn request.
Wie helpt mij verder?
B.V.D. Piet. - Pf schreef op zo 26 april 2015 :
Ik denk dat varkensbouillon te vet is. Kun je beter runderbouillon nemen of als het vegetarisch moet zijn de groentebouillon. Ik denk niet dat de basis veel uit maakt. - HuibV schreef op za 2 mei 2015 :
Pf kan wel eens gelijk hebben maar persoonlijk denk ik dat varkensbotten minder smaak afgeven dan runderbotten. Verder kan ik overigens in Polen geen maggiblokjes varkensvlees krijgen met de smaak gerookt spek. Dus als je een winkel met Poolse producten in de buurt hebt. - Mathilde42 schreef op za 2 mei 2015 :
je zou naar de fabriek die maggiblokjes maakt, kunnen schrijven. Misschien is het een tip voor hun om ze te maken? - Pf schreef op za 9 mei 2015 :
Moet je maggi aanschrijven, adres staat op de verpakking, maar ik denk dat er geen bottenaftreksel aan te pas komt. Heeft heel veel te maken met smaakstoffen die erop lijken alsof ze van een bottenaftreksel gemaakt zijn
gr Ferry - Jaccor schreef op zo 17 mei 2015 :
Dit heeft te maken met een groep mensen waarvoor varkens onrein zijn
Deze mensen gebruiken veel maggi producten dus vul zelf maar in !!!!!!
- Mgrootjen schreef op ma 1 juni 2015 :
Als je zelf bouillon maakt,dan ook nooit varkensbouillon.Net als kip of kalkoenbouillon.Soms noemen ze het dan gevogeltebouillon,wildbouillon heeft ook geen specifieke naam,kun je alle kanten mee op. - Pf schreef op ma 1 juni 2015 :
Varkensbouillon is veel te vet, je moet er te veel vet van af halen.
Zou je dit niet doen dan smaakt het heel 'plakkerig' door het varkensvet.
Daarbij is het ook nog eens slecht voor de lijn, en ik denk dat dit ook mee telt. - Luigip schreef op za 6 juni 2015 :
Zeker nog nooit snert of bruine bonen soep gegeten. Je trekt nml bouillon van een varkensknietje, staartjes, en/of karbonades - Henk46 schreef op za 6 juni 2015 :
Luigip je hebt helemaal gelijk bij ons thuis gingen er 2 varkenspootjes in de snert maar lekker dat die was!!!! - Pf schreef op ma 8 juni 2015 :
In de erwtensoep prima hoor, echter men heeft het hier over een bouillon, dus zonder toevoegingen van groenten, aardappelen, etc.
Of niet soms. - U heeft op dit moment geen toegang tot de forums. U dient minimaal 1 goedgekeurd recept te hebben voordat u kunt antwoorden of onderwerpen kunt starten op de forums. U heeft op dit moment u heeft nog geen recepten toegevoegd of u bent niet ingelogd