Kostenberekening
Terug naar de forum index- Tema begon dit onderwerp op vr 26 augustus 2016 :
Ik heb net wat recepten geplaatst. Van de meeste weet ik de herkomst niet omdat het vaak geschreven briefjes in mijn receptenmap zijn. Vaak oud.
Bij de kostenberekening ben ik ervan uitgegaan dat de meeste mensen allerlei kruiden, suiker en zout wel in voorraad hebben. Moeilijk om daar een prijs voor te berekenen. Geef me raad. - Opa-henny schreef op za 27 augustus 2016 :
Suiker en zout hebben een redelijke vaste prijs.
Kruiden kun je geen algemene vaste prijs voor berekenen want bij de ene supermarkt kost kerrie van 40 gram €0,69 en bij de andere toko een zakje van 100 gram €3,49.
Zelf heb ik een lijst met kruiden gemaakt (in Excel) en daar per gram de prijs bij staan, maar ook waar ik deze heb gekocht heb. Kom ik deze ergens anders tegen waar hij lager is verander ik mij lijst en print hem op nieuwe uit, zodat ik altijd een up to date prijslijst heb.
.P.S. al mijn recepten heb ik in Excel opgeslagen om ze sneller te kunnen vergroten. door alleen het aantal aan te geven krijg ik mijn hoeveelheid ingrediënten er direct in de volgende kolom naast te staan. - Cookie schreef op za 8 oktober 2016 :
Het hoeft niet zo precies, gewoon globaal een prijsindicatie aangeven is prima.
Maar 't lijkt mij een knap stukje rekenwerk Opa-henny. - U heeft op dit moment geen toegang tot de forums. U dient minimaal 1 goedgekeurd recept te hebben voordat u kunt antwoorden of onderwerpen kunt starten op de forums. U heeft op dit moment u heeft nog geen recepten toegevoegd of u bent niet ingelogd