Saus van appelen en tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de , eventueel geschild maar zonder klokhuis, de rijpe en de in niet te kleine stukken.
  2. Zet de mixer erop.
  3. Het hoeft geen puree te worden maar het mogen ook geen stukjes blijven.
  4. Bind de , een half blaadje en een theelepel in een linnendoekje en bind dicht.
  5. Doe dit samen met de appels, tomaat, ui, azijn, (witte of bruine basterdsuiker) en twee lepels in een pan.
  6. Breng onder roeren de massa aan de kook en laat die op een zeer klein vuur een paar uur koken.
  7. De saus moet tamelijk dik worden.
  8. Zeer regelmatig roeren en in de buurt blijven.
  9. Neem het kruidenpakketje uit de pan en zeef de saus.
  10. Doe die terug in de schone pan en breng de saus nog een keer aan de kook.
  11. Doe de saus over in schone potten en laat die gedurende een kwartier in kokend water borrelen om latere gisting te voorkomen.
  12. Sluit de potten luchtdicht af.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Saus van appelen en tomaten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

En wat doe je dan met die saus?
ENGELS Henny 26 oktober 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1608 kcal
80%1608 kcal
Vetten
2 g.
2%2 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
75 g.
28%75 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
300 g.
333%300 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saus van appelen en tomaten