Rode paprikasoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de reepjes rode , de uiringen, de knoflook, de fijngehakte , gezeefde en de bouillon al roerende aan de kook in een grote pan.
  2. Draai het vuur laag en laat de bouillon 20 minuten pruttelen, totdat de reepjes zacht zijn.
  3. Giet de bouillon af en bewaar het vocht en de groenten apart.
  4. pureer de groenten in de keukenmachine.
  5. Schep de puree terug in een schone pan en voeg het bewaarde vocht toe.
  6. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer totdat de soep heet is.
  7. Schenk de soep in 4 kommen en garneer hem met verse basilicum.
  8. Serveer direct.
25
25
25

Variaties op Rode paprikasoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode paprikasoep
VariatieAantalGang
Italiaanse rode paprikasoep1Soepen
Rode paprikasoep met knoflookbieslook1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Rode paprikasoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekkere soep! Tip: je kunt ook in plaats van het bouillon te scheiden alles bij elkaar houden en dan met de blender er een geheel van maken (pas wel op met hete spetters).
Albert 5 juli 2012
Echt een onwijs lekker, snel, makkelijk en gezond recept. Zeker de moeite waard om uit te proberen!
Jessica 26 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
34 kcal
1%136 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode paprikasoep