Kippenragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. De in 1 1/2 liter met bouillonblokken zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten).
  2. In de bouillon af laten koelen, daarna de kip in kleine stukjes verdelen.
  3. Van de boter, en 2 deciliter bouillon een roux maken.
  4. Dan zoveel zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is.
  5. Champignonplakjes en uisnippers toevoegen en even laten doorkoken.
    Vlees toevoegen.
25
25
25

Variaties op Kippenragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenragout
VariatieAantalGang
Kippenragout6Lunchgerechten
Pasteitjes met kippenragout2Lunchgerechten
Kippenragout met champignons2Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (26)

Kippenragout heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 26 recensies
RESET

Echt lekker hoor
Tjeu Jacobs 28 januari 2016
Hij is heerlijk
Jeanneke 24 december 2014
Ik ben dit recept nu aan 't maken maar i.p.v kipfilet heb ik kippenbouten gebruikt.
Gaston Gilissen 8 september 2014
Deze kippenragout is super lekker, meer hoef ik er eigenlijk niet te zeggen :)
H.Keerssemeeckers 23 augustus 2014
Doe 't eens wat anders, wel de ragout op dezelfde manier maken... maar... Rijst-Ragout-en dan kerrysaus erover mmmmmmmmmmm mj
Marie-Jose(Emje) 7 mei 2014
Tjonge wat een gezeik weer over dikmakers, dan eet je het toch niet, ga fijn die lighttroep gebruiken waar je zo vet van wordt
Yvonne 14 maart 2014
Prima recept het bovenste en zo klaar!
Matthieu 25 december 2013
Moet je bij de ragout de champignons voor koken?
Annelies de Vries 23 december 2013
Wat ongelooflijk veel saus voor zo'n klein beetje kip.
Edwin 21 december 2013
Mag je voor dit recept ook vloeibare boter gebruiken? Graag een reactie.
Els 17 december 2013
Mag je ook vloeibare boter voor dit recept gebruiken? Graag reactie hierop.
Els 17 december 2013
Waar moet ik met de ui naartoe? Ik doe meestal een scheutje cherry erbij,wat maggie en ook die citroen is idd onmisbaar in dit recept!
Peter 5 november 2013
Een beetje worcestershiresauce er in is ook lekker.
Tiel 13 september 2013
Wauw wat een hoeveelheid meel en boter. Dik makers. Of is het soms voor een weeshuis. Probeer eens 40 gram boter en 50 gram bloem. Dan blijft je de kip proeven en niet de saus. Het gaat tenslotte om d... Lees reactie
Julia 9 juli 2013
Heerlijk. Heb het gesnipperde uitje samen met een teentje konflook gefruit en met de champignons gebakken. Daarna toegevoegd aan de roux (gewoon op gevoel i.p.v. exacte wetenschap) met de gesneden kip... Lees reactie
Anouk 13 februari 2013
De champignons zijn smaakvoller als je ze eerst even aanfruit. Enne ... probeer eens wat kerrie (kerrie djawa) bij het gesnipperde uitje.
MH 12 november 2012
Wat gebeurt er met de ui? Ik neem aan dat deze gewoon in de bouillon meegekookt wordt. Verder mis ik de citroen, mag zeker niet vergeten worden in combinatie met een heerlijk pasteitje.
Ronald 16 september 2012
Mijn roux voor 1 persoon wordt gemaakt van 25 gram boter en 15 gram bloem, vocht naar wens. Geloof me gaat prima, minder vet en minder bloem, altijd gezonder!
Roos 25 augustus 2012
Een roux maak je van 50 gram boter en 60 gram bloem. Dat is altijd de verhouding. 50/60 of 150/180 of 300/360 altijd 5 delen boter en 6 delen bloem.
Menno 22 juni 2012
JJ heeft gelijk met de verhouding boter/bloem/bouillon (melk gaat ook goed). Ik kook dit recept al jaren and het werkt goed. Beste is het van te voren te maken en a paar uur laten staan, smaakt beter.
IB 18 mei 2012
Ik heb het recept met de toevoeging van W. frankes gemaakt voor twee personen en het was perfect. Inderdaad word de smaak voller met soepkip getrokken bouillon en ik heb er zelf een scheutje room bij ... Lees reactie
Pascal 12 mei 2012
1½ liter bouillon, dat is dan zeker een groot gezin?! Wanneer ik kippensoep maak, eet ik vaak wat dagen daarna kippenragout en gebruik daarvan een gedeelte bouillon en uiteraard de kip, want vaak is d... Lees reactie
W. Frankes 8 maart 2012
Ik heb de roux op deze manier gemaakt en het is erg goed gelukt, uitje maar zachtjes glazig gefruit in de roomboter.
lienemien78 1 maart 2012
Hm...ragout van kipfilet is lang zo lekker niet. Je kunt het beste een soepkip nemen dan krijg je een veel vollere smaak. Oke, die moet een tijd trekken en je moet het vlees eraf plukken, maar het r... Lees reactie
Willeke 24 december 2011
Je krijgt een mooie roux als je de volgende maten/gewichten aanhoudt : 25 gram bloem, 25 gram boter, 300 milliliter bouillon.
JJ 26 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
343 kcal
17%1372 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
11 g.
56%44 g.
Waarvan onverzadigd
6 g.
20%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
41%8 g.
Koolhydraten
33 g.
13%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
8 mg.
1%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenragout