Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept
Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept

Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Garnaalsaus: wortel, ui en selderij in grove stukken snijden, de ongepelde garnalen even in de cutter malen. De garnalenbrij in olijfolie goed aankleuren, de grofgesneden groenten en de tomatenpuree toevoegen. Nog even verder kleuren. De fumet bijdoen, kruiden en nog 30 minuten laten trekken. Door een zeef gieten, room toevoegen, afsmaken en binden. Beurre blanc: De fumet met de room, peper en zout 20 minuten laten trekken, binden en van het vuur weg. De ijskoude boter in blokjes toevoegen, afsmaken. De flan: Maak eerst een panade: melk en boter opwarmen. De bloem in 1 keer bijdoen en drogen en van het vuur weg. De eieren ondermengen en laten afkoelen. 2 sjalotten fijnsnijden en garen in noilly prat en laten afkoelen. De room half opkloppen. De sint-jacobsnootjes en grietfilet grofsnijden. In een keukenrobot doen en kruiden met peper, zout en cayennepeper. Even fijnmalen, dan de sjalot, de eiwitten, citroen en de panade toevoegen en fijn cutteren. Mengen met de half opgeklopte room. In ingeboterde metalen cocotjes doen en een tijdje in de ijskast laten opstijven. In een warmwaterbad afgedekt laten garen in een oven van 200C. Flan uitstorten in midden van bord. Hier rond de garnaalsaus en op de flan een beetje beurre blanc laten lopen tot in de garnaalsaus. Leg in de saus 3 hoopjes gepelde garnaal. Afwerken met een beetje kervel op de flan. Geef hierbij bladerdeegmaantjes.

Allergenen Informatie

Voor dit flan van sint jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Vers thuisbezorgd
  Niet naar de supermarkt of inspiratieloos voor me uitstaren bij het opstellen van een boodschappenlijstje: een maaltijdbox maakt dat allemaal overbodig. Ik heb het een tijdje geprobeerd, en waardeerde het dat ik verse producten en originele recepten thuisbezorgd kreeg, maar ben uiteindelijk toch weer overgestapt op het normale supermarktshoppen.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven