MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis

Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Garnaalsaus: wortel, ui en selderij in grove stukken snijden, de ongepelde garnalen even in de cutter malen. De garnalenbrij in olijfolie goed aankleuren, de grofgesneden groenten en de tomatenpuree toevoegen. Nog even verder kleuren. De fumet bijdoen, kruiden en nog 30 minuten laten trekken. Door een zeef gieten, room toevoegen, afsmaken en binden. Beurre blanc: De fumet met de room, peper en zout 20 minuten laten trekken, binden en van het vuur weg. De ijskoude boter in blokjes toevoegen, afsmaken. De flan: Maak eerst een panade: melk en boter opwarmen. De bloem in 1 keer bijdoen en drogen en van het vuur weg. De eieren ondermengen en laten afkoelen. 2 sjalotten fijnsnijden en garen in noilly prat en laten afkoelen. De room half opkloppen. De sint-jacobsnootjes en grietfilet grofsnijden. In een keukenrobot doen en kruiden met peper, zout en cayennepeper. Even fijnmalen, dan de sjalot, de eiwitten, citroen en de panade toevoegen en fijn cutteren. Mengen met de half opgeklopte room. In ingeboterde metalen cocotjes doen en een tijdje in de ijskast laten opstijven. In een warmwaterbad afgedekt laten garen in een oven van 200įC. Flan uitstorten in midden van bord. Hier rond de garnaalsaus en op de flan een beetje beurre blanc laten lopen tot in de garnaalsaus. Leg in de saus 3 hoopjes gepelde garnaal. Afwerken met een beetje kervel op de flan. Geef hierbij bladerdeegmaantjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit flan van sint jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /