Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis

Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Garnaalsaus: wortel, ui en selderij in grove stukken snijden, de ongepelde garnalen even in de cutter malen. De garnalenbrij in olijfolie goed aankleuren, de grofgesneden groenten en de tomatenpuree toevoegen. Nog even verder kleuren. De fumet bijdoen, kruiden en nog 30 minuten laten trekken. Door een zeef gieten, room toevoegen, afsmaken en binden. Beurre blanc: De fumet met de room, peper en zout 20 minuten laten trekken, binden en van het vuur weg. De ijskoude boter in blokjes toevoegen, afsmaken. De flan: Maak eerst een panade: melk en boter opwarmen. De bloem in 1 keer bijdoen en drogen en van het vuur weg. De eieren ondermengen en laten afkoelen. 2 sjalotten fijnsnijden en garen in noilly prat en laten afkoelen. De room half opkloppen. De sint-jacobsnootjes en grietfilet grofsnijden. In een keukenrobot doen en kruiden met peper, zout en cayennepeper. Even fijnmalen, dan de sjalot, de eiwitten, citroen en de panade toevoegen en fijn cutteren. Mengen met de half opgeklopte room. In ingeboterde metalen cocotjes doen en een tijdje in de ijskast laten opstijven. In een warmwaterbad afgedekt laten garen in een oven van 200C. Flan uitstorten in midden van bord. Hier rond de garnaalsaus en op de flan een beetje beurre blanc laten lopen tot in de garnaalsaus. Leg in de saus 3 hoopjes gepelde garnaal. Afwerken met een beetje kervel op de flan. Geef hierbij bladerdeegmaantjes.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit flan van sint jacobsnootjes in een garnaalcoulis recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter