Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uiensoep recept
Uiensoep recept

Uiensoep


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Pel de uien en Snijd ze in grote stukken. Laat ze in de kookpan in wat boter stoven tot ze goudbruin zijn. Strooi de bloem erop en laat bruinen. Overgiet vervolgens met de bouillon en laat circa 10 min. koken. Draai de soep eventueel door de zeef of maak de soep fijn met de mixer. Het is ook lekker met een klein scheutje cognac of armagnac.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Bestrooi ze met de gruyére (niet mengen) en laat gedurende 12 minuten in de oven gratineren. Heet opdienen met sneetjes stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uiensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven