Uiensoep

Uiensoep

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Pel de uien en Snijd ze in grote stukken. Laat ze in de kookpan in wat boter stoven tot ze goudbruin zijn. Strooi de bloem erop en laat bruinen. Overgiet vervolgens met de bouillon en laat circa 10 min. koken. Draai de soep eventueel door de zeef of maak de soep fijn met de mixer. Het is ook lekker met een klein scheutje cognac of armagnac.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Bestrooi ze met de gruyére (niet mengen) en laat gedurende 12 minuten in de oven gratineren. Heet opdienen met sneetjes stokbrood.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit uiensoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter