AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Uiensoep

2

Ingrediënten

Bereidingswijze

Uiensoep recept Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Pel de uien en Snijd ze in grote stukken. Laat ze in de kookpan in wat boter stoven tot ze goudbruin zijn. Strooi de bloem erop en laat bruinen. Overgiet vervolgens met de bouillon en laat circa 10 min. koken. Draai de soep eventueel door de zeef of maak de soep fijn met de mixer. Het is ook lekker met een klein scheutje cognac of armagnac.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen. Bestrooi ze met de gruyére (niet mengen) en laat gedurende 12 minuten in de oven gratineren. Heet opdienen met sneetjes stokbrood.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit uiensoep recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /