Tomaat en gegrilde paprikasoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. doe de 's in hun geheel in de oven voor 30min en keer regelmatig om (schil moet blakeren).
  3. Doe ze daarna in een schaal en bedek deze met plastic folie.
  4. Laat de 10 minuten afkoelen.
  5. Pel de schil van de er met de hand af en verwijder de zaadlijsten.
  6. Snijd vervolgens de in blokjes.
  7. Verwarm in een grote pan een scheut en fruit hierin de uien.
  8. Breng 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
  9. Als de glazig begint te worden doe je de erbij.
  10. Vervolgens snijd je de in grove stukken (je hoeft niet secuur te werk te gaan want zodadelijk ga je toch pureren.
  11. Doe de tomaat bij de en .
  12. kruid de groente met peper en de italiaanse .
  13. Als de zijn verwarmd haal je de pan van het vuur en pureer je de groente met een staafmixer tot een egale puree.
  14. Voeg nu de bouillon die inmiddels aan de kook is bij de puree en laat de soep rustig doorkoken voor 10min.
  15. Roer en proef regelmatig en breng op smaak met .
  16. Serveer de soep in kommen en maak het af met een scheutje en de verse .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%366 kcal
Vetten
4 g.
6%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomaat en gegrilde paprikasoep