Selderijsoep

Selderijsoep

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Snijd de bleekselderij in plakjes. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de uien met knoflook glazig. Voeg de knolselderijblokjes toe en bak het 10 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng het al roerend aan de kook. Kook de knolselderij in 20 minuten al roerend gaar. Pureer met de staafmixer de knolselderij in de bouillon tot een gladde soep. Voeg de bleekselderij en tijm toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met zout.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit selderijsoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter