Ossenstaartsoep van mijn grootmoeder

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Maak de schoon en snijd deze in plakjes.
    Maak de schoon en snijd deze in ringen.
    Maak de schoon en snijd deze in blokjes.
    Was de peterselie en en hak deze fijn.
    Was de bieslook en hak deze zeer fijn.
    Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
    Bewaar de bieslook en bosuitjes voor de ganering.
    Snijd het stuk gerookt in blokjes en bak deze bruin in wat .
    Snijd de ossenstaart in stukken.
    Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
    Het vlees goed bruin bakken.
    De ringen, wortelplakjes, preiringen en stukjes toevoegen en ook bruin bakken.
    De erover strooien en al roerende laten kleuren.
    Voeg al roerend 1 liter toe.
    De , basilicum en laurierblaadjes toevoegen.
    Maak op smaak met en .
    Het geheel enkele uren laten trekken.
    Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
    Zeef de soep.
    Een half flesje donker toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
    Laat de soep nog even doorkoken.
    Maak de ossenstaart schoon en voeg het vlees toe aan het geheel.
    Serveren met bieslook en ringetjes .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij en selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%1044 kcal
Vetten
31 g.
45%124 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaartsoep van mijn grootmoeder