Linzensoep uit Bijbelse tijden

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de grof, maak de knoflook klein en snijd ook alvast de wortels en de prei.
  2. Meng alle kruiden door elkaar, zodat ze er straks in 1 keer in de pan kunnen.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een (snelkook)pan en bak hier de in tot ze glazig zijn.
    Nu kun je de knoflook erbij doen en fruit deze even mee.
    Bak de knoflook kort, anders kan het verbranden!
    Doe nu het kruidenmengsel bij de en de knoflook en laat het kruidenmengsel ook kort mee fruiten.
    Hierdoor kunnen de kruiden hun smaken vrijgeven en er komt een heerlijk kruidig aroma vrij!
    Nu kun je de in de pan doen en de bouillonblokjes.
  4. Druk de bouillonblokjes met de pollepel los en meng ze samen met de door het kruidenmengsel.
  5. Schenk er nu 3 liter op.
  6. Leg het vlees erbij in de pan.
  7. De deksel van de pan kan gesloten worden.
  8. Laat het een uurtje koken.
  9. Daarna de soep weer even goed doorroeren zodat de goed verdeel worden door de soep.
    Nu kunnen de gesneden wortels en de prei erbij.
  10. Roer deze door de soep en sluit opnieuw de pan.
  11. Vervolgens nog 20 minuutjes laten koken afkoelen en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Linzensoep uit Bijbelse tijden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit was een hele goede linzensoep!
Nicolette Kool 11 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%2064 kcal
Vetten
5 g.
7%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzensoep uit Bijbelse tijden