Klassieke kippensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een soeppan.
  2. Snijd de ui doormidden en bak op de platte kant.
  3. De ui moet goudbruin worden.
  4. Was en snijd intussen de , 1 stengel en de in ringen.
  5. Voeg ze toe aan de ui, schep om en bak nog 3 minuten.
  6. Was en snijd het bovenste gedeelte van de en voeg dit toe voor 2 uur met de , , en .
    Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook.
  7. Laat de soep op laag vuur met het deksel op de pan 2 uur trekken.
  8. Als het gaat koken, haal dan het deksel van de pan.
    Snijd de rest van de venkel in dunne reepjes en de stengel in plakjes.
  9. Veeg de schoon met keuken papier en snijd in plakjes.
    Haal de kip uit de pan en zeef de soep.
  10. Voeg de reepjes venkel, en de toe aan de bouillon.
  11. Laat op laag vuur nog 15 minuten trekken.
  12. Pluk intussen het vlees van de kip en voeg toe aan de bouilon (de groenten uit de zeef gebruik je niet meer).
    Breng op smaak met zout en peper.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij en selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Klassieke kippensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

@ edamharry Dit zijn twee recepten die versleuteld zijn naar 1 Maar zou eerst maar eens een hele kip nemen Deze even in de oven garen ongeveer 1,5 uur op 80 graden Dan de kip in de pan met aan... Lees reactie
jaccor 27 februari 2015
Ik neem aan dat bij het bakken `het bovenste gedeelte van de venkelknol en voeg dit toe voor 2 uur met de kippenbouten, laurierblaadjes, selderij en kruidnagels.´ dat dit toch geen 2 uur moet bakken? ... Lees reactie
Edamharry 26 februari 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
427 kcal
21%1708 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke kippensoep