MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Kippensoep

Kippensoep recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Maak de prei schoon en snijd het groene deel in stukken.
Snijd 2 worteltjes in stukjes.
Doe de kippenbouten en de vleugeltjes in een pan.
Voeg de gesneden prei, worteltjes, 1/2 gesnipperde ui, het kruidenbuiltje en de selderij toe.
Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven en voeg 2 liter water
toe.
Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel het schuim eraf.
Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken.
Snijd de rest van de prei in mooie dunne ringen en snijd ook de andere
worteltjes in mooie plakjes.
Meng het gehakt met wat zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine
balletjes van.
Neem de kippenbouten en vleugeltjes uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Snijd het vlees in stukjes.
Leg een vochtige schone doek in een zeef en hang deze in een andere pan.
Schenk de bouillon door de zeef.
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees, de
gehaktballetjes, de vermicelli, de preiringen, de wortelplakjes en de rest van de gesnipperde ui toe.
Kook de kippensoep in Ī 10 minuten heel zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kippensoep recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Lijkt mijn oma's kippensoep.
  • Mmm echt heerlijk die kippensoep!
  • Deze soep is echt de beste soep. Mijn kinderen vonden het ook heel lekker. Echt een aanrader. Groeten
  • Iedereen in het gezin vond het lekker, door gebrek aan touwtje heb ik de takjes kruiden er gewoon los ingedaan.
  • Super makkelijk en lekker! Zelf heb ik de groenten vervangen door een zakje soepgroenten voor het gemak.

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /