Kippensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de .
    Maak de schoon en snijd het groene deel in stukken.
    Snijd 2 in stukjes.
    Doe de en de vleugeltjes in een pan.
    Voeg de gesneden , , 1/2 gesnipperde , het kruidenbuiltje en de toe.
    Verkruimel de erboven en voeg 2 liter water
    toe.
    Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel het schuim eraf.
    Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken.
    Snijd de rest van de in mooie dunne ringen en snijd ook de andere
    in mooie plakjes.
    Meng het gehakt met wat , en en draai er kleine
    balletjes van.
    Neem de en vleugeltjes uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.
    Snijd het vlees in stukjes.
    Leg een vochtige schone doek in een zeef en hang deze in een andere pan.
    Schenk de bouillon door de zeef.
    Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees, de
    gehaktballetjes, de , de preiringen, de wortelplakjes en de rest van de gesnipperde toe.
    Kook de kippensoep in ± 10 minuten heel zachtjes gaar.
    Breng de soep op smaak met , en .
25
25
25

Variaties op Kippensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippensoep
VariatieAantalGang
Kippensoep8Soepen
Heldere kippensoep2Soepen
Verse kippensoep2Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vermicelli
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Kippensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET

Deze soep is echt de beste soep. Mijn kinderen vonden het ook heel lekker. Echt een aanrader. Groeten
3 januari 2013
Iedereen in het gezin vond het lekker, door gebrek aan touwtje heb ik de takjes kruiden er gewoon los ingedaan.
Shirley 28 april 2012
Lijkt mijn oma's kippensoep.
Joosje 22 april 2012
Super makkelijk en lekker! Zelf heb ik de groenten vervangen door een zakje soepgroenten voor het gemak.
Cheryl 19 maart 2012
Mmm echt heerlijk die kippensoep!
Piet 13 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
343 kcal
17%343 kcal
Vetten
13 g.
18%13 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippensoep