Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippensoep recept
Kippensoep recept

Kippensoep


Ingrediënten


9 2

Bereidingswijze


Pel en snipper de ui.
Maak de prei schoon en snijd het groene deel in stukken.
Snijd 2 worteltjes in stukjes.
Doe de kippenbouten en de vleugeltjes in een pan.
Voeg de gesneden prei, worteltjes, 1/2 gesnipperde ui, het kruidenbuiltje en de selderij toe.
Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven en voeg 2 liter water
toe.
Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel het schuim eraf.
Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2,5 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken.
Snijd de rest van de prei in mooie dunne ringen en snijd ook de andere
worteltjes in mooie plakjes.
Meng het gehakt met wat zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine
balletjes van.
Neem de kippenbouten en vleugeltjes uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.
Snijd het vlees in stukjes.
Leg een vochtige schone doek in een zeef en hang deze in een andere pan.
Schenk de bouillon door de zeef.
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg het kippenvlees, de
gehaktballetjes, de vermicelli, de preiringen, de wortelplakjes en de rest van de gesnipperde ui toe.
Kook de kippensoep in 10 minuten heel zachtjes gaar.
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kippensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies

  • Deze soep is echt de beste soep. Mijn kinderen vonden het ook heel lekker. Echt een aanrader. Groeten
    Bezoeker gaf dit recept op 3 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Iedereen in het gezin vond het lekker, door gebrek aan touwtje heb ik de takjes kruiden er gewoon los ingedaan.
    Shirley gaf dit recept op 28 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Lijkt mijn oma's kippensoep.
    Joosje gaf dit recept op 22 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Super makkelijk en lekker! Zelf heb ik de groenten vervangen door een zakje soepgroenten voor het gemak.
    Cheryl gaf dit recept op 19 maart 2012 4 uit 5 sterren
  • Mmm echt heerlijk die kippensoep!
    Piet gaf dit recept op 13 januari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven