Heldere aspergesoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en verwijder de harde uiteinden.
  2. Breng de schillen en de afsnijdsels met 1 liter water aan de kook en laat ze 30 minuten trekken.
  3. Zeef de vloeistof en bewaar die.
  4. Steek met een uitsteekvormpje figuurtjes uit de plakken meiknol.
  5. Snijd de in stukjes van 2 cm en houd de aspergepunten apart.
  6. Verhit de en roerbak de aspergestukjes 5 minuten.
  7. Voeg de gezeefde vloeistof en voeg het bouillonblokje toe.
  8. Breng de soep aan de kook en laat haar 15 tot 20 minuten koken.
  9. Roer de aspergepunten en de uitgestoken meiknolletjes door de soep en laat nog 5 tot 10 minuten koken.
  10. Breng de soep op smaak met en en roer er voor het serveren de , en reepjes door als je dit lekker vindt.
25
25
25

Variaties op Heldere aspergesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Heldere aspergesoep
VariatieAantalGang
Heldere aspergesoep2Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • boter en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%300 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heldere aspergesoep