MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Koude schotel

Koude schotel recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bouillon: Doe het fijngesneden soepvlees in een pan met 1,5 liter koud water. Voeg toe een grof gesneden ui, 2 worteltjes, 1 laurierblad, 3 kruidnagelen, selderij, preisteel van 10 cm, mergpijp, peper en 1 theelepel zout. Zet een pan op vuur en breng op laag vuur het water tegen de kook aan. Laat de bouillon zonder te laten koken minimaal 4 uur trekken. Giet de inhoud van de pan door een zeef waarin een stuk keukenpapier of theedoek. Haal zorgvuldig het soepvlees uit de zeef. Indien de bouillon niet direct wordt gebruikt voor het maken van soep of saus, de bouillon invriezen. Vinaigrette saus: Neem 5 eetlepels plantaardige olie, 2 eetlepels (kruiden)azijn, halve theelepel zout, versgemalen peper en 1 kleine ui of sjalot. Rasp het uitje boven een kom en voeg alle ingrediŽnten toe. Met mixer of garde kloppen tot een emulsie ontstaat. De saus wordt dan dik en troebel. Snijd de uien en de appels in zeer kleine blokjes. Doe de vinaigrette in een grote kom en voeg direct na het snijden de appels toe zodat ze niet verkleuren. Voeg de uien, eieren, soepvlees, zilveruitjes en augurk (pers vocht er eerst uit) toe en meng alles goed door elkaar. Prak de aardappels met een vork fijn en schep ze met de mayonaise en slasaus door de salade. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de koude schotel op de borden. Bestrijk met een laagje mayonaise. Leg er ter garnering plakjes hardgekookt ei op. Strooi er fijngehakte peterselie over.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit koude schotel recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /