Koude schotel

Koude schotel

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Bouillon: Doe het fijngesneden soepvlees in een pan met 1,5 liter koud water. Voeg toe een grof gesneden ui, 2 worteltjes, 1 laurierblad, 3 kruidnagelen, selderij, preisteel van 10 cm, mergpijp, peper en 1 theelepel zout. Zet een pan op vuur en breng op laag vuur het water tegen de kook aan. Laat de bouillon zonder te laten koken minimaal 4 uur trekken. Giet de inhoud van de pan door een zeef waarin een stuk keukenpapier of theedoek. Haal zorgvuldig het soepvlees uit de zeef. Indien de bouillon niet direct wordt gebruikt voor het maken van soep of saus, de bouillon invriezen. Vinaigrette saus: Neem 5 eetlepels plantaardige olie, 2 eetlepels (kruiden)azijn, halve theelepel zout, versgemalen peper en 1 kleine ui of sjalot. Rasp het uitje boven een kom en voeg alle ingrediŽnten toe. Met mixer of garde kloppen tot een emulsie ontstaat. De saus wordt dan dik en troebel. Snijd de uien en de appels in zeer kleine blokjes. Doe de vinaigrette in een grote kom en voeg direct na het snijden de appels toe zodat ze niet verkleuren. Voeg de uien, eieren, soepvlees, zilveruitjes en augurk (pers vocht er eerst uit) toe en meng alles goed door elkaar. Prak de aardappels met een vork fijn en schep ze met de mayonaise en slasaus door de salade. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de koude schotel op de borden. Bestrijk met een laagje mayonaise. Leg er ter garnering plakjes hardgekookt ei op. Strooi er fijngehakte peterselie over.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit koude schotel recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter