Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koude schotel recept
Koude schotel recept

Koude schotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bouillon: Doe het fijngesneden soepvlees in een pan met 1,5 liter koud water. Voeg toe een grof gesneden ui, 2 worteltjes, 1 laurierblad, 3 kruidnagelen, selderij, preisteel van 10 cm, mergpijp, peper en 1 theelepel zout. Zet een pan op vuur en breng op laag vuur het water tegen de kook aan. Laat de bouillon zonder te laten koken minimaal 4 uur trekken. Giet de inhoud van de pan door een zeef waarin een stuk keukenpapier of theedoek. Haal zorgvuldig het soepvlees uit de zeef. Indien de bouillon niet direct wordt gebruikt voor het maken van soep of saus, de bouillon invriezen. Vinaigrette saus: Neem 5 eetlepels plantaardige olie, 2 eetlepels (kruiden)azijn, halve theelepel zout, versgemalen peper en 1 kleine ui of sjalot. Rasp het uitje boven een kom en voeg alle ingrediŽnten toe. Met mixer of garde kloppen tot een emulsie ontstaat. De saus wordt dan dik en troebel. Snijd de uien en de appels in zeer kleine blokjes. Doe de vinaigrette in een grote kom en voeg direct na het snijden de appels toe zodat ze niet verkleuren. Voeg de uien, eieren, soepvlees, zilveruitjes en augurk (pers vocht er eerst uit) toe en meng alles goed door elkaar. Prak de aardappels met een vork fijn en schep ze met de mayonaise en slasaus door de salade. Op smaak brengen met zout en peper. Doe de koude schotel op de borden. Bestrijk met een laagje mayonaise. Leg er ter garnering plakjes hardgekookt ei op. Strooi er fijngehakte peterselie over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koude schotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven