Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Haal met een mes de schubben van de huid van de zalm. Hak de venkelzaadjes fijn. Meng de bruine suiker met het zeezout en venkelzaadjes. Pers de citroen uit. Doe het mengsel van suiker, zout en venkel in een schaal. Verdeel het citroensap over het mengsel. Druk vervolgens de zalm met de snijzijde in het mengsel en zorg dat alle zichtbare vis het mengsel heeft geraakt. Afdekken met een stukje huisfolie en zet het in de koelkast weg. Laat het vervolgens minimaal een dag rusten. Het beste resultaat heb je als je een dag of 5 wacht. Snijd vervolgens dunne plakje van de vis zonder het vel. Opdienen met een beetje rucola en een dille-mayonaise. Persoonlijk leg ik de zalm op de dag van consumptie nog een paar uur in de rookoven om hem koud te roken maar dit is niet noodzakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gemarineerde zalm recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter