MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal met een mes de schubben van de huid van de zalm. Hak de venkelzaadjes fijn. Meng de bruine suiker met het zeezout en venkelzaadjes. Pers de citroen uit. Doe het mengsel van suiker, zout en venkel in een schaal. Verdeel het citroensap over het mengsel. Druk vervolgens de zalm met de snijzijde in het mengsel en zorg dat alle zichtbare vis het mengsel heeft geraakt. Afdekken met een stukje huisfolie en zet het in de koelkast weg. Laat het vervolgens minimaal een dag rusten. Het beste resultaat heb je als je een dag of 5 wacht. Snijd vervolgens dunne plakje van de vis zonder het vel. Opdienen met een beetje rucola en een dille-mayonaise. Persoonlijk leg ik de zalm op de dag van consumptie nog een paar uur in de rookoven om hem koud te roken maar dit is niet noodzakelijk.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gemarineerde zalm recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /