Artisjokbodems met rauwe ham en koriandervinaigrette

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Dag te voren klaar maken:
  2. Snijd de bodems mooi rond uit de , snijd de artisjokbodems ieder in acht partjes en bewaar al deze partjes in koud water met citroensap om ze mooi blank te houden.
  3. Pel de ui en snijd deze zeer fijn en snijd vier plakken rauwe in julienne.
  4. Neem een pan waar de gesneden artisjokbodems naast elkaar in passen en verhit hierin de helft van de .
  5. Voeg hieraan de fijngesneden ui toe en de hamjulienne laat de ui glazig worden zonder te kleuren.
  6. Voeg de gesneden artisjokbodems toe en laat even mee warmen.
  7. Voeg de gekneusde knoflooktenen, de , de en de zaadjes.
  8. Blus af met de witte .
  9. Zorg dat de artisjokbodems net onder staan en voeg anders wat water toe.
  10. Zout en peper uit de molen toevoegen en laat koken, afgedekt met een stuk bakpapier op de vloeistof, gedurende plusminus 15 minuten.
  11. Voel met een mesje of de bodems gaar zijn.
  12. Laat dan afkoelen in de vloeistof en ze hier een nacht op een koele plek in staan.
  13. De dag van gebruik:
  14. Haal de artisjokbodems zorgvuldig uit de vloeistof.
  15. Laat de vloeistof inkoken tot een stroperig geheel.
  16. Laat enigszins afkoelen.
  17. Voeg citroensap toe en en de fijngesneden toe.
  18. Verwijder , en knoflooktenen.
  19. Voeg op ieder bord artisjokpartjes samen tot een volledige bodem.
  20. Bedruip deze met wat vinaigrette en leg op iedere bodem een plak rauwe in golfjes gedrapeerd.
  21. Rest er nog wat vinaigrette druppel hiervan dan een beetje rond de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Artisjokbodems met rauwe ham en koriandervinaigrette heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Die artisjokbodems met garnaal, lijken me wel iets leuk waar je alle kanten mee op kan.
Jolieke 2 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
183 kcal
9%1464 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Artisjokbodems met rauwe ham en koriandervinaigrette