Witte chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Mengkom
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Zeef de boven een kom en voeg een mespunt zout toe.
  2. Doe de basterd- en de er door heen mengen.
  3. Voeg de koude blokjes toe en kneed met koele handen tot kruimels.
  4. Rasp citroenschil van de erbij.
  5. Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en kneed snel tot een soepel deeg.
  6. Is het deeg te droog, voeg dan wat ijskoud water toe.
  7. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
  8. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met .
  9. Bestuif het werkblad met en rol het deeg uit tot een lap met een diameter van ca. 32 cm.
  10. Bekleed er de springvorm mee.
  11. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  12. Zet de vorm weer minstens 30 minuten in de koelkast.
  13. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  14. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of op de aluminiumfolie.
  15. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
  16. Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5 minuten zonder vulling.
  17. Verlaag, nadat de bodem gebakken is, de temperatuur van de oven naar 180 graden C.
  18. Hak 300 gram in kleine stukjes en doe deze in een steelpan.
  19. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de smelten.
  20. Doe de gesmolten in een mengkom en voeg de crème fraîche toe.
  21. Voeg 1 voor 1 de resterende toe.
  22. Schep het mengsel in de bodem en bak de taart 25 minuten in het midden van de oven.
  23. De vulling hoeft niet helemaal stevig te zijn en mag in het midden nog wat lobbig zijn.
  24. Laat afkoelen.
  25. Smelt de rest van de op dezelfde manier en bestrijk de taart met een dun laagje .
  26. Bestrooi vlak voor het serveren met .
  27. Serveer koud.
  28. Nabereiden:
  29. U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden.
  30. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter om in te vetten, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Witte chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mijn broertje Stijn houd alleen maar van witte chocolade. Dan vind hij dit vast lekker.
Isah 20 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
412 kcal
20%1648 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
51 g.
19%204 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witte chocoladetaart