MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Soezendeeg

Soezendeeg recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe boter, zout en 2 deciliter water (of 1 deciliter water en 1 deciliter melk) in een pan en breng aan de kook totdat de boter gesmolten is.
Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en roer het geheel goed om tot het deeg een bol vormt.
Eventueel terug op het vuur zetten om het deeg op een laag vuurtje te laten drogen tot een bol: het deeg is droog genoeg als het niet meer aan de wand van de pan plakt. Haal van het vuur en laat het deeg even afkoelen.
Voeg 1 voor 1 de eieren (losgeklopt) door het deeg. Je moet een half lopend glanzend soezendeeg krijgen dat niet te hard is om te spuiten, maar ook niet uiteen loopt na het spuiten. Daarom hangt het aantal eieren af van de grootte van de eieren.
Vul dan een spuitzak (met een gladde spuitmond) met het soezendeeg en spuit het deeg in langwerpige soezen (1,5 cm dik en 8 cm lang). Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit de soezen niet te dicht op elkaar, omdat ze tijdens het bakken opzwellen.
Bak ze 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven of tot ze gaar en lichtbruin zijn en licht aanvoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit soezendeeg recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /