Soezendeeg

Soezendeeg

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Doe boter, zout en 2 deciliter water (of 1 deciliter water en 1 deciliter melk) in een pan en breng aan de kook totdat de boter gesmolten is.
Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in n keer toe en roer het geheel goed om tot het deeg een bol vormt.
Eventueel terug op het vuur zetten om het deeg op een laag vuurtje te laten drogen tot een bol: het deeg is droog genoeg als het niet meer aan de wand van de pan plakt. Haal van het vuur en laat het deeg even afkoelen.
Voeg 1 voor 1 de eieren (losgeklopt) door het deeg. Je moet een half lopend glanzend soezendeeg krijgen dat niet te hard is om te spuiten, maar ook niet uiteen loopt na het spuiten. Daarom hangt het aantal eieren af van de grootte van de eieren.
Vul dan een spuitzak (met een gladde spuitmond) met het soezendeeg en spuit het deeg in langwerpige soezen (1,5 cm dik en 8 cm lang). Leg bakpapier op de bakplaat. Spuit de soezen niet te dicht op elkaar, omdat ze tijdens het bakken opzwellen.
Bak ze 20 25 minuten in een op 200C voorverwarmde oven of tot ze gaar en lichtbruin zijn en licht aanvoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit soezendeeg recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter