Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Slagroomtaart recept
Slagroomtaart recept

Slagroomtaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen. Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140C (hetelucht 130C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien. Voldoende voor 12-16 punten

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit slagroomtaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Slagroomtaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo, Ik heb gisteren een slagroomtaart proberen te maken, maar het is volkomen mislukt. Ik heb alles gedaan volgens de receptuur. Toen ik de taart uit de oven haalde, was het zo plat als een pann... Lees reactie
    Atila gaf dit recept op 19 september 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven