AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Slagroomtaart

Ingrediënten

Bereidingswijze

Slagroomtaart recept Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen. Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140°C (hetelucht 130°C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien. Voldoende voor 12-16 punten

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit slagroomtaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo, Ik heb gisteren een slagroomtaart proberen te maken, maar het is volkomen mislukt. Ik heb alles gedaan volgens de receptuur. Toen ik de taart uit de oven haalde, was het zo plat als een pannenkoek. ik had al het gevoel dat het mislukt was want het was niet gerezen. Mijn vrouw stelde na een half uur afkoelen voor om het toch proberen open te snijden en daartussen slagroom te doen. De binnenkant bleek niet goed gebakken te zijn. We hebben een 24 cm springvorm gebruikt. Het kan aan twee dingen liggen: 1. Er had bakpoeder in gemoeten. 2. De temperatuur van 140 graden was veel te laag. Een cake bakt goed bij 180 graden en in ongeveer 40 minuten. Misschien moet een taart ook bij deze temperatuur en tijd gebakken worden? Graag een oplossing want ik wil nog steeds een overheerlijke slagroomtaart maken. Groeten Atila
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /