Slagroomtaart

Slagroomtaart

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Dan de suiker er geleidelijk laten inglijden. Net zo lang blijven kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. In een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk kloppen. Bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel scheppen en voorzichtig de eiwitten erdoor spatelen. Een springvorm invetten, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140C (hetelucht 130C). Na 60 minuten bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten uitdampen en afkoelen. Slagroom stijfkloppen en steeds een deel van de suiker toevoegen. Koude taart eenmaal doorsnijden, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. De rest van de room gebruiken om op de boven- en zijkanten te strijken. Krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten drukken en de rest over de bovenkant strooien. Voldoende voor 12-16 punten
Bron: © © Janneke's Receptenpagina

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit slagroomtaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (1)

  • Hallo, Ik heb gisteren een slagroomtaart proberen te maken, maar het is volkomen mislukt. Ik heb alles gedaan volgens de receptuur. Toen ik de taart uit de oven haalde, was het zo plat als een pannenkoek. ik had al het gevoel dat het mislukt was want het was niet gerezen. Mijn vrouw stelde na een half uur afkoelen voor om het toch proberen open te snijden en daartussen slagroom te doen. De binnenkant bleek niet goed gebakken te zijn. We hebben een 24 cm springvorm gebruikt. Het kan aan twee dingen liggen: 1. Er had bakpoeder in gemoeten. 2. De temperatuur van 140 graden was veel te laag. Een cake bakt goed bij 180 graden en in ongeveer 40 minuten. Misschien moet een taart ook bij deze temperatuur en tijd gebakken worden? Graag een oplossing want ik wil nog steeds een overheerlijke slagroomtaart maken. Groeten Atila
    Atila gaf dit recept 5 sterren

Laat uw reactie achter