Slagroom taart

Ingrediënten

+ -
print

Beslag biscuit:

Afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Blender
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. maak de biscuit:
    verwarm de oven op 165 graden
    klop de eieren los in een pan en roer de suiker erdoor
    verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50 graden
    (zodat de suiker goed smelt met de eieren)
    giet het mengsel over in een mengkom en klop het met een mixer tot een witte smeuige massa.
    smelt de boter op een zacht vuur
    meng de bloem en het mengsel goed door elkaar en voeg hierna de gesmolten boter toe
    giet i neen beboterde springvorm en bak dit 35 minuten
    haal de biscuit uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster

    gekaramelliseerde nootjes:
    breng de suiker met het water aan de kook en laat caramelliseren
    voeg de hazelnoten toe
    giet het uit op een bakplaat met bakpapier en laat het afkoelen
    als het goed afgekoeldt is nootjes fijn malen in de blender

    versieren bescuit:
    klop de slagroom op met 50 gram suiker
    snijd het bescuit overlangs in 3 delen
    bestrijk het onderste deel met aardbeien jam
    leg het middelste deel hierop
    bestrijk dit deel met slagroom
    en leg het bovenste deel erop
    bestrijk de taart nu helemaal met slagroom en maak het mooi glad
    werk de taart af met de nootjes (onderrandje)
    klop de rest van de slagroom iets stijver en spuit hiermee toefjes op de bovenkant van de taart
    werk verder af met vers fruit
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • biscuit en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, suiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
903 kcal
45%7224 kcal
Vetten
55 g.
79%440 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
66 g.
73%528 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Slagroom taart