AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Rijstevlaai

7

Ingrediënten

Bereidingswijze

Rijstevlaai recept Begin met de vulling: Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout, in een pan met dikke bodem in ca. 25 min. tot rijstebrij. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij en laat de massa afkoelen. Kneed van de broodmix de lauwe melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel de rijstebrij over deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 32,5 min. goudbruin en gaar.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rijstevlaai recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /