Rijstevlaai

Rijstevlaai

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Begin met de vulling: Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout, in een pan met dikke bodem in ca. 25 min. tot rijstebrij. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custard door. Roer dit mengsel met de boter door de rijstebrij en laat de massa afkoelen. Kneed van de broodmix de lauwe melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel de rijstebrij over deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 30-35 min. goudbruin en gaar.
Bron: © Koopmans

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rijstevlaai recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter