Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbertaart recept
Rabarbertaart recept

Rabarbertaart


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


De rabarber schoonmaken en schillen. In ± 5 cm lange stukken snijden. In een kom doen en er kokend water over gieten. Direct weer laten uitlekken. De oven voorverwarmen op 175°C. Een springvorm (26cm) goed invetten. De boter met de suiker tot crème roeren. De eieren er één voor één door kloppen. De bloem en het bakpoeder zeven en de gemalen amandelen erdoor mengen. Dit mengsel geleidelijk door de eiermassa roeren. Het beslag in de ingevette vorm doen en gladstrijken. De rabarber op decoratieve wijze erop leggen. De taart midden in de oven ± 35 min. bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rabarbertaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rabarbertaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Super recept. Snel klaar, ik heb het ook met walnoten gedaan, en ik heb nog wat citroenrasp bij de vulling gedaan, wat ik zelf de snaak vind versterken. Heerlijk!
    Jet gaf dit recept op 4 juli 2014 5 uit 5 sterren
  • Super lekker en zo klaar! Inderdaad iets meer noten (100 gram) en de poedersuiker er overheen maakt deze taart nog lekkerder. In plaats van amandelen heb ik walnoten gebruikt, omdat we die in eigen tu... Lees reactie
    Marja gaf dit recept op 27 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • Het is zo super lekker, probeer het en je gaat het zien.
    Lina gaf dit recept op 17 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke frisse en snel te maken taart. Heb er nog war poedersuiker overheen gestrooid. Bedankt voor het recept!
    Ria gaf dit recept op 30 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Hmmm, lekker! Een beetje meer gemalen noten (Hazelnoot doet het ook goed) maakt het nog iets specialer.
    Bezoeker gaf dit recept op 5 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven