Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rabarbertaart recept
Rabarbertaart recept

Rabarbertaart


Ingrediënten


printad
5 2

Bereidingswijze


De rabarber schoonmaken en schillen. In ± 5 cm lange stukken snijden. In een kom doen en er kokend water over gieten. Direct weer laten uitlekken. De oven voorverwarmen op 175°C. Een springvorm (26cm) goed invetten. De boter met de suiker tot crème roeren. De eieren er één voor één door kloppen. De bloem en het bakpoeder zeven en de gemalen amandelen erdoor mengen. Dit mengsel geleidelijk door de eiermassa roeren. Het beslag in de ingevette vorm doen en gladstrijken. De rabarber op decoratieve wijze erop leggen. De taart midden in de oven ± 35 min. bakken.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit rabarbertaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies

  • Super recept. Snel klaar, ik heb het ook met walnoten gedaan, en ik heb nog wat citroenrasp bij de vulling gedaan, wat ik zelf de snaak vind versterken. Heerlijk!
  • Super lekker en zo klaar! Inderdaad iets meer noten (100 gram) en de poedersuiker er overheen maakt deze taart nog lekkerder. In plaats van amandelen heb ik walnoten gebruikt, omdat we die in eigen tuin hebben, gaat ook prima.
  • Het is zo super lekker, probeer het en je gaat het zien.
  • Heerlijke frisse en snel te maken taart. Heb er nog war poedersuiker overheen gestrooid. Bedankt voor het recept!
  • Hmmm, lekker! Een beetje meer gemalen noten (Hazelnoot doet het ook goed) maakt het nog iets specialer.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven