MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Quatre-quarts

Quatre-quarts recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op175 graden celsius.
Het geel van de eieren mengen met de suiker.
Doe er de boter bij.
Doe er de bloem bij en als laatste het wit van de eieren al opgeklopt.
Schep het beslag in een ingevette bakvorm.
Bak de cake in 60 tot 70 minuten in het midden van de oven op 175 graden celsius lichtbruin en gaar. Schakel de oven na 15 minuten terug naar 160 graden graden.
Laat de cake op een rooster afkoelen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit quatre-quarts recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Mijn enige probleem was om hoe veel eieren we er in doen, nu weet ik het terug; thnx De vraag is, waarom eiwit opkloppen? denk om hem lichter te maken ... Denk er morgen een scheutje cognac erbij te doen. kan ook niet slecht zijn ;-)
  • Eerste keer dat mijn cake eens goed doorbakken is! En dan ook nog eens lekker van smaak. Bedankt!
  • Berelekker! Dit moet je gewoon proberen.
  • Je kunt altijd checken of cake gaar is door er met een sateprikker in het midden in te prikken. Komt de prikker er makkelijk en schoon uit? Dan is de cake gaar!
  • Dit recept geeft een lekker en luchtig resultaat maar er staat nergens op hoelang het mengsel in de oven moet zitten.

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /