Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quatre-quarts recept
Quatre-quarts recept

Quatre-quarts


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op175 graden celsius.
Het geel van de eieren mengen met de suiker.
Doe er de boter bij.
Doe er de bloem bij en als laatste het wit van de eieren al opgeklopt.
Schep het beslag in een ingevette bakvorm.
Bak de cake in 60 tot 70 minuten in het midden van de oven op 175 graden celsius lichtbruin en gaar. Schakel de oven na 15 minuten terug naar 160 graden graden.
Laat de cake op een rooster afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit quatre-quarts recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Quatre-quarts heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies

  • Mijn enige probleem was om hoe veel eieren we er in doen, nu weet ik het terug; thnx De vraag is, waarom eiwit opkloppen? denk om hem lichter te maken ... Denk er morgen een scheutje cognac erbij te... Lees reactie
  • Eerste keer dat mijn cake eens goed doorbakken is! En dan ook nog eens lekker van smaak. Bedankt!
  • Berelekker! Dit moet je gewoon proberen.
  • Je kunt altijd checken of cake gaar is door er met een sateprikker in het midden in te prikken. Komt de prikker er makkelijk en schoon uit? Dan is de cake gaar!
  • Dit recept geeft een lekker en luchtig resultaat maar er staat nergens op hoelang het mengsel in de oven moet zitten.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Eierkoekjes
    Wie jarig is, trakteert. Maar om niet met de zoveelste afgezaagde appel- of slagroomtaart aan te komen op het werk (hoewel het erg lekker is), heb ik me op wat andere traktatieopties georiŽnteerd. En na wat wikken en wegen ben ik eruit: macarons!

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven