Platskeskoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Bruine suiker oplossen in de (ongeveer een half kopje sterke ).



    De boter erdoor mengen tot een gladde crème (boter kan het beste in kleine blokjes worden gesneden en worden gemixt met mixer).
  2. Qua consistentie moet die ongeveer gelijk zijn aan die van pindakaas.



    in warme dopen en laten uitleken (kort dippen is voldoende anders lossen ze op).



    Koekje voor koekje op een schaal leggen.



    Laagje crème op de uitsmeren (als de te lang in de hebben gelegen of de crème te stevig is, smeer je de stuk.
  3. Dus even uitproberen wat het beste gaat.
  4. Crème kan altijd met wat zachter gemaakt worden.



    Vervolgens weer een laagje maken tot de gewenste hoogte (3 x 3 x 8).



    Randen van de koek met crème bedekken.



    met spateltje langs te koek omhoog smeren en top met bedekken.



    Koek smaakt het beste als die een middag / nacht in koelkast heeft gestaan



    De koek is in de koelkast makkelijk een week houdbaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in hagelslag
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in hagelslag
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Platskeskoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik ga het meteen uitproberen. Ik wil mijn moeder bedanken voor alles wat ze voor me doet en hiermee zal dat wel lukken. Thanks
Nadine 21 november 2012
Dit doet me denken aan de arretjeskoek van mijn moeder. Die koek was met chocola.
Tineke 19 november 2011
Na het lezen van dit recept ben ik opeens weer helemaal terug op kinderfeestjes in Zuid Limburg dertig jaar geleden! Dank hiervoor!
Cvrhijn 17 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
625 kcal
31%6250 kcal
Vetten
13 g.
19%130 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%370 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Platskeskoek