Plaatkoek

Plaatkoek

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Suiker en eieren kloppen, melk erbij. Gezeefde bakmeel erdoor met de citroenschil en een beetje zout. Als laatste langzaam de boter erdoor mengen. Het deeg verdelen over de bakplaat. Appels schillen en in reepjes snijden, veel kaneel erover en de gembersiroop, citroensap en de basterd suiker erdoor. Dit alles een poosje (uurtje) laten intrekken. Dan dakpansgewijs op beslag leggen. 25 30 minuten op 200 graden C. Na het bakken de abrikozenjam warm maken en over de koek verdelen. Het amandelschaafsel even bakken en eroverheen strooien.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit plaatkoek recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter