MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Omgekeerde perentaart

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes van een 1/2 cm.
Smelt 60 gram van de boter en voeg de helft van de suiker toe. Laat de suiker alroerend smelten en voeg de partjes peer toe. Kook de partjes 5 minuten en verdeel ze met het suikermengsel over de bodem van een lage taartvorm (28 centimeter doorsende). Klop de rest van de boter met de rest van de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en de stroop toe en klop het mengsel kort door.
Schep de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en een mespuntje zout door elkaar. Breng 0,8 dl water aan de kook. Spatel afwisselend een beetje van het bloemmengsel en een beetje water door het stroopmengsel. Eindig met het bloemmengsel en schep rustig om.
Schenk het beslag over het perenmengsel.
Bak de taart in 30 minuten bruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat hem een poosje rusten.
Keer hem op een mooie schaal en bestuif hem met kaneelpoeder.
Serveer hem warm met een bolletje ijs of crème fraiche.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit omgekeerde perentaart recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /