Nougat- chocoladetaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
  3. Splits de eieeren, klop het eiwit stijf met 4 eetlepels water en een snufje en voeg geleidelijk de en de toe.
  4. Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
  5. Zeef de , het puddingpoeder en het erboven en meng erdoor.
  6. Vul de vorm met het beslag en strijk het beslag glad.
  7. Bak de cakebodem ca. 25 minuten in de oven.
  8. Laat afkoelen.
  9. Hak de en de grof.
  10. Breng de aan de kook en haal hem vervolgens van het vuur.
  11. Laat de en 150 gram al roerende in de smelten.
  12. Laat afkoelen.
  13. Zet de afgekoelde chocoladeroom minstens 5 uur in de koelkast.
  14. Snijd een dunne plak horizontaal van de cake.
  15. Klop de chocoladeroom in 2 porties stijf.
  16. Smeer 2/3 van de room over de dikke bodem.
  17. Leg de dunne bodem erbovenop.
  18. Strijk de resterende room erbovenop.
  19. Zet ca. 4 uur in de koelkast.
  20. Smelt 50 gram en 1 theelepel au bain marie.
  21. Strijk de gesmolten in een kleine cirkel (10-12 cm doorsnede) over de taart.
  22. Zet de taart 15 minuten koud weg.
  23. Versier de taart met de toffifees.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade, nougat, chocolade
  • bakpoeder, pure chocolade, chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • pure chocolade, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade, nougat, chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%4480 kcal
Vetten
13 g.
19%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
7%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nougat- chocoladetaart