MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Marmercake

Marmercake recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Klop boter en suiker tot een creme-achtige massa. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix ze erdoor tot de massa weer glad is. Doe hetzelfde met het cakemeel. Verdeel het beslag in 2 delen, roer door 1 helft citroenrasp en door de andere cacao en kaneel. Stort de 2 beslagsoorten in lagen op elkaar in een beboterd, licht met bloem bestoven cakeblik (3 kwart gevuld). Steek een mes er recht in en roer om een gemarmerd effect te krijgen. Bak de cake in 50-60 min gaar; bescherm de bovenkant evt met een ingevet stukje bakpapier. Steek na de baktijd een sateprikker in de cake (deze er schoon uit komt is hij gaar). Stort de cake voorzichtig en laat hem uitdampen op een rekje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marmercake recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

  • Het aantal personen is afhankelijk van de dikte van de plakjes die je snijd, hier haal ik er met gemak 8 tot 10 plakken uit.

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord

Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /