Marmercake

Marmercake

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden C. Klop boter en suiker tot een creme-achtige massa. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix ze erdoor tot de massa weer glad is. Doe hetzelfde met het cakemeel. Verdeel het beslag in 2 delen, roer door 1 helft citroenrasp en door de andere cacao en kaneel. Stort de 2 beslagsoorten in lagen op elkaar in een beboterd, licht met bloem bestoven cakeblik (3 kwart gevuld). Steek een mes er recht in en roer om een gemarmerd effect te krijgen. Bak de cake in 50-60 min gaar; bescherm de bovenkant evt met een ingevet stukje bakpapier. Steek na de baktijd een sateprikker in de cake (deze er schoon uit komt is hij gaar). Stort de cake voorzichtig en laat hem uitdampen op een rekje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marmercake recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (3)

Gemiddelde score 10 / 10 in 3 reacties
  • Het aantal personen is afhankelijk van de dikte van de plakjes die je snijd, hier haal ik er met gemak 8 tot 10 plakken uit.
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Voor hoeveel personen is deze cake? Is het genoeg voor 7 personen op een feestje?
    Jade gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hij was echt lekker jammie!
    Jolanda gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter