AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Marmercake

1 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Marmercake recept Verwarm de oven voor op 150 graden C. Klop boter en suiker tot een creme-achtige massa. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix ze erdoor tot de massa weer glad is. Doe hetzelfde met het cakemeel. Verdeel het beslag in 2 delen, roer door 1 helft citroenrasp en door de andere cacao en kaneel. Stort de 2 beslagsoorten in lagen op elkaar in een beboterd, licht met bloem bestoven cakeblik (3 kwart gevuld). Steek een mes er recht in en roer om een gemarmerd effect te krijgen. Bak de cake in 55 min gaar; bescherm de bovenkant evt met een ingevet stukje bakpapier. Steek na de baktijd een sateprikker in de cake (deze er schoon uit komt is hij gaar). Stort de cake voorzichtig en laat hem uitdampen op een rekje.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit marmercake recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Het aantal personen is afhankelijk van de dikte van de plakjes die je snijd, hier haal ik er met gemak 8 tot 10 plakken uit.
  • Voor hoeveel personen is deze cake? Is het genoeg voor 7 personen op een feestje?
  • Hij was echt lekker jammie!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /