Luchtige citroen cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Magnetron
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Zorg dat (in een pannetje met heet kraanwater leggen) en boter (boter even in de magnetron, niet laten smelten) warm zijn.
  3. Vet van tevoren een cakeblik in en bepoeder deze vervolgens met .
  4. Zet een oven op 160 graden Celcius.
  5. Bereiding:
  6. Meng boter en suiker totdat een witte schuimige massa ontstaat.
  7. Voeg één voor één de toe, de volgende pas als de voorgaande volledig opgenomen is.
  8. Voeg de gezeefde meel met stapje voor stapje toe en daarna de rest van de ingrediënten.
  9. Laat de mixer nog even op lage snelheid doordraaien, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden en het beslag nog wat lucht kan opnemen. (Het beslag moet soepel en glanzend zijn).
  10. Giet het cakebeslag in de vorm en strijk het met een spatel tegen de zijkanten, zodat in het midden een kuil ontstaat.
  11. Dit voorkomt dat de cake tijdens het bakken aan de bovenkant openscheurt.
  12. Eventueel kun je de bovenkant met bakpapier afdekken en dit na een ½ uur verwijderen.
  13. Zet de vorm in de oven en laat het max. 1 ½ uur staan.
  14. Controleer na één uur eventueel met een saté prikker of de cake gaar is.
  15. Blijft er niets aan de prikker hangen, dan is de cake gaar.
  16. Je kunt hem in de oven laten afkoelen. (deurtje open) en vervolgens uitstorten op een fijne taartrooster.
  17. Leg de cake niet op zijn kop want dat is meestal de zwakste kant.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Luchtige citroen cake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Bedankt voor de reactie.
hfbrons 28 februari 2014
Dit recept is erg handig.
Boqi 14 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%3312 kcal
Vetten
7 g.
11%112 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%48 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luchtige citroen cake