Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (doorsnede 26 cm en 8 cm hoog) in.
    Kneed de , het , 75 gram , 1 zakje , een snufje en 125 gram met de deeghaken van de mixer en daarna kort met de handen tot een kruimeldeeg.
  2. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
  3. Was de en ris ze van de steeltjes.
  4. Splits 2 .
  5. Klop 125 gram , 100 gram , 1 zakje en een snufje tot een romig mengsel.
  6. Roer 2 eidooiers en 3 er een voor een doorheen.
    Roer de kwark en het griesmeelpuddingpoeder doorheen.
  7. Klop 2 eiwitten stijf en voeg daarbij geleidelijk 50 gram toe.
  8. Spatel het eiwit door het kwarkmengsel.
  9. Spatel de er doorheen.
  10. Strijk het beslag over de bodem in de springvorm.
    Bak de taart 35-45 minuten in de oven.
  11. Smelt 75 gram in een kleine pan en voeg de en 75 gram toe.
  12. Breng al roerende kort aan de kook.
  13. Roer de en daarna het erdoor.
  14. Laat het mengsel ca 10 minuten afkoelen.
  15. Neem de taart uit de oven, verdeel het amandelmengsel over de taart en bak nog 25-35 minuten verder.
  16. Laat de taart in de vorm afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere kwark, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, magere kwark, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
333 kcal
16%5328 kcal
Vetten
24 g.
35%384 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
19 g.
21%304 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarktaart met rode bessen