AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Kruisbessentaart

16

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kruisbessentaart recept Doe de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg de boter, suiker, eidooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met ÚÚn hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg gerold in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede en bekleed hiermee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24 centimeter doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met hetzelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de ma´zena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van de eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kruisbessentaart recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • De taart zag er in eerste instantie goed uit. Maar bij het aansnijden was de bodem niet gaar. Ik vond de aangegeven 8 min. voor de bodem wel kort. Ik heb de taart nog even in de oven gezet maar helemaal gaar werd hij niet. Kon ook niet langer want dan zou de bovenkant helemaal zwart zijn. Heel jammer ! Hoe lang hebben jullie hem in de oven gehad?
  • Ik heb vandaag rode kruisbessen geplukt in de tuin van mijn zoon. Eerst Jam gemaakt en van de overige bessen wil ik de taart maken. Lijkt me een erg lekker recept.
  • Ik moet nog gaan bakken, maar mij lijkt het best lekker!
  • Ik maakt de taart in een maand nu voor de 5 de keer. Zegt denk ik genoeg. Cognac laat ik achterwege. Het deeg is heerlijk, fris, niet te zoet en op zicht al heel lekker.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /