Kruisbessentaart

Kruisbessentaart

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg de boter, suiker, eidooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met één hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg gerold in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede en bekleed hiermee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24 centimeter doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met hetzelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de maïzena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van de eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.
Bron: © libelle

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kruisbessentaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (4)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 4 reacties
  • De taart zag er in eerste instantie goed uit. Maar bij het aansnijden was de bodem niet gaar. Ik vond de aangegeven 8 min. voor de bodem wel kort. Ik heb de taart nog even in de oven gezet maar helemaal gaar werd hij niet. Kon ook niet langer want dan zou de bovenkant helemaal zwart zijn. Heel jammer ! Hoe lang hebben jullie hem in de oven gehad?
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik heb vandaag rode kruisbessen geplukt in de tuin van mijn zoon. Eerst Jam gemaakt en van de overige bessen wil ik de taart maken. Lijkt me een erg lekker recept.
    gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik moet nog gaan bakken, maar mij lijkt het best lekker!
    Malou gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik maakt de taart in een maand nu voor de 5 de keer. Zegt denk ik genoeg. Cognac laat ik achterwege. Het deeg is heerlijk, fris, niet te zoet en op zicht al heel lekker.
    Michelle gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter