Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruisbessentaart recept
Kruisbessentaart recept

Kruisbessentaart


Ingrediënten


16

Bereidingswijze


Doe de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg de boter, suiker, eidooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met één hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg gerold in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede en bekleed hiermee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24 centimeter doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met hetzelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de maïzena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van de eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.

Allergenen Informatie

Voor dit kruisbessentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kruisbessentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • De taart zag er in eerste instantie goed uit. Maar bij het aansnijden was de bodem niet gaar. Ik vond de aangegeven 8 min. voor de bodem wel kort. Ik heb de taart nog even in de oven gezet maar helema... Lees reactie
  • Ik heb vandaag rode kruisbessen geplukt in de tuin van mijn zoon. Eerst Jam gemaakt en van de overige bessen wil ik de taart maken. Lijkt me een erg lekker recept.
  • Ik moet nog gaan bakken, maar mij lijkt het best lekker!
  • Ik maakt de taart in een maand nu voor de 5 de keer. Zegt denk ik genoeg. Cognac laat ik achterwege. Het deeg is heerlijk, fris, niet te zoet en op zicht al heel lekker.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven