Kruisbessentaart

Kruisbessentaart

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg de boter, suiker, eidooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met één hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg gerold in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede en bekleed hiermee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24 centimeter doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met hetzelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de maïzena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van de eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.
Bron: © libelle

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit kruisbessentaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (2)

  • Ik moet nog gaan bakken, maar mij lijkt het best lekker!
    Malou gaf dit recept 5 sterren
  • Ik maakt de taart in een maand nu voor de 5 de keer. Zegt denk ik genoeg. Cognac laat ik achterwege. Het deeg is heerlijk, fris, niet te zoet en op zicht al heel lekker.
    Michelle gaf dit recept 4 sterren

Laat uw reactie achter