Koekjestaart

Koekjestaart

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Meng de boter samen met wat van de bloemsuiker en het zakje vanillesuiker tot een smeuïge massa (voeg de bloemsuiker maar geleidelijk toe). Doe daarna wat afgekoelde koffie onder het mengsel. Je kan er koffie en bloemsuiker bijvoegen tot je de gewenste smaak hebt. Leg nu op een plank 2 rijen van 3 koekjes naast elkaar. Doe hier wat water op met een lepeltje, zodat deze zacht worden. Daarna smeer je er een laag crème au beurre op. Leg terug een laag koekjes, maar dompel deze eerst onder in een kommetje water. Daarna smeer je terug een laag crème au beurre. Zo wissel je af tot je taart de gewenste hoogte heeft en eindig je met een laag crème au beurre. Je kan dan ook de zijkanten afwerken en eventueel de taart versieren met chocolade hagelslag. Voor liefhebbers van rabarberconfituur kan je enkele lagen crème au beurre vervangen door de confituur.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit koekjestaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Reacties (14)

Gemiddelde score 9.6 / 10 in 14 reacties
  • Ik vind dit een lekker recept als ik koekjestaart maak pak ik altijd dit recept dit recept vind ik jammie.
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Kan ik deze koek ook in de diepvries bewaren?
    Enny Bellen gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoeveel eigelen er dan in? Zonder is het ook heel lekker!
    Bezoeker gaf dit recept 4/5 sterren
  • Super lekker!
    Kookgek gaf dit recept 5/5 sterren
  • Geweldig mijn lievelingstaart, ik wil het elke dag eten.
    Anna van der Vennet gaf dit recept 5/5 sterren
  • Geweldig, ik vind het de lekkerste taart ever!
    Anna van der Vennet gaf dit recept 5/5 sterren
  • Koekjes onderdompelen in afgekoelde koffie, met een klein scheutje ammaretto, op de topping wat amandelpoeder strooien. Onderste laag koekjes op een vel bakpapier zodat het niet aan de bodem kleeft.
    Johan gaf dit recept 5/5 sterren
  • Hoeveel bloem suiker moet je er nu in doen? En moet je er vanille suiker in doen?
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Ik ben normaal gesproken gewend om er een eigeel in te doen. Zo krijg je een luchtigere crème. Onlangs was ik het ei vergeten en dat smaakte ook prima. Voor ieder wat wils, want je kunt variëren totdat je een ons weegt!
    Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
  • Smarties en andere snoepjes zijn zeer lekker en mooi als versiering erop en er tegenaan geplakt ;p
    Marijse gaf dit recept 5/5 sterren
  • Meer reacties

Laat uw reactie achter