Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week de 15 minuten in de .
  2. Splits de .
  3. Klop de dooiers met de en de tot ze schuimig zijn.
  4. Voeg hier al kloppend afwisselend en bij en klop door, totdat een mooi egaal beslag is verkregen.
  5. Voeg nu het en de met de toe.
  6. Klop de 5 eiwitten stijf.
  7. Spatel ze voorzichtig door het beslag.
    Bak in een grote koekenpan ongeveer 1/3 deel van het beslag in 3 à 4 min.
  8. tot de onderkant droog is.
  9. Laat hem vooral niet te bruin worden!
  10. De bovenkant kan dan nog iets vochtig zijn; dat maakt niet uit.
  11. Keer de dikke pannenkoek om en bak de andere kant, de pannenkoek mag hierbij breken.
  12. Trek met 2 houten spatels de pannenkoek slordig in stukken en zet ze apart; houd ze warm.
  13. Bak zo ook de beide andere pannenkoeken.
  14. Doe nu wat extra in de pan en voeg alle stukken pannenkoek weer toe.
  15. Bak ze nog 2 à 3 minuten totdat ze goudbruin zijn, waarbij je ze regelmatig omschept.
    Verdeel de stukken pannenkoek over 4 voorverwarmde borden en bestrooi ze royaal met .
25
25
25

Variaties op Kaiserschmarn

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kaiserschmarn
VariatieAantalGang
Kaiserschmarn met pruimen1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eiwit
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
366 kcal
18%1464 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaiserschmarn