Gebakken banaan

Gebakken banaan

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken. Roer voor het beslag het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje kaneel en het zout door elkaar. Roer deeierdooier los met een beetje spa rood. Roer ook dit door het bakmeel. Voeg al roerend de rest van de spa rood toe. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel het door het beslag. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork. Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.
Bron: © van onze opa

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gebakken banaan recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 8 / 10 in 4 reacties
 • Ik heb ervan gesmuld.
  Petra gaf dit recept 3/5 sterren
 • Ik heb zojuist de bananen gemaakt zoals beschreven, het nadeel vind ik alleen dat ze erg naar spa rood smaken, in het vervolg zal ik er meer vanille suiker indoen om te kijken of ze dan lekkerder zijn! Ze waren nu ook niet slecht, behalve als je teveel eet!
  Stephanie gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hallo ik ben zyad (ik ben een kind van 9 jaar) maar wel een kind die houdt van koken en bakken. Ik vind het goed hoor en het lijkt me lekker. Mooi duidelijk geschreven. Groetjes Zyad
  Zyad gaf dit recept 3/5 sterren
 • Dit rescept lijkt mij heerlijk! Ik ga het nu direct bakken! Ik laat het zo snel mogelijk weten hoe het smaakt! Groetjes Hendrike.
  Hendrike gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter