Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken banaan recept
Gebakken banaan recept
Laatste update: 17 januari 2016 om 2:01

Gebakken banaan


Ingrediënten


15 1

Bereidingswijze


Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken. Roer voor het beslag het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje kaneel en het zout door elkaar. Roer deeierdooier los met een beetje spa rood. Roer ook dit door het bakmeel. Voeg al roerend de rest van de spa rood toe. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel het door het beslag. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork. Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.

Allergenen Informatie

Voor dit gebakken banaan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Gebakken banaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies

  • Heb ze net gemaakt met water i.p.v spa rood en ze waren goed te eten. 5/5 sterren voor herhaling vatbaar!
  • Ik heb ervan gesmuld.
  • Ik heb zojuist de bananen gemaakt zoals beschreven, het nadeel vind ik alleen dat ze erg naar spa rood smaken, in het vervolg zal ik er meer vanille suiker indoen om te kijken of ze dan lekkerder zijn... Lees reactie
  • Hallo ik ben zyad (ik ben een kind van 9 jaar) maar wel een kind die houdt van koken en bakken. Ik vind het goed hoor en het lijkt me lekker. Mooi duidelijk geschreven. Groetjes Zyad
  • Dit rescept lijkt mij heerlijk! Ik ga het nu direct bakken! Ik laat het zo snel mogelijk weten hoe het smaakt! Groetjes Hendrike.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven