Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken banaan recept
Gebakken banaan recept

Gebakken banaan


Ingrediënten


printad
15 1

Bereidingswijze


Pel de bananen, snijd ze overdwars en daarna in 5 cm lange stukken. Roer voor het beslag het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje kaneel en het zout door elkaar. Roer deeierdooier los met een beetje spa rood. Roer ook dit door het bakmeel. Voeg al roerend de rest van de spa rood toe. Laat het beslag 15 minuten rusten. Klop het eiwit tot een stevig schuim en spatel het door het beslag. Verhit de frituurolie tot 180 graden C. Dompel de stukken banaan door het beslag en schep ze als als ze goud-bruin zijn uit met een vork. Als ze klaar zijn, laat ze dan dan op een stuk keukenpapier liggen en eet ze warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gebakken banaan recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 5 recensies

  • Heb ze net gemaakt met water i.p.v spa rood en ze waren goed te eten. 5/5 sterren voor herhaling vatbaar!
  • Ik heb ervan gesmuld.
  • Ik heb zojuist de bananen gemaakt zoals beschreven, het nadeel vind ik alleen dat ze erg naar spa rood smaken, in het vervolg zal ik er meer vanille suiker indoen om te kijken of ze dan lekkerder zijn! Ze waren nu ook niet slecht, behalve als je teveel eet!
  • Hallo ik ben zyad (ik ben een kind van 9 jaar) maar wel een kind die houdt van koken en bakken. Ik vind het goed hoor en het lijkt me lekker. Mooi duidelijk geschreven. Groetjes Zyad
  • Dit rescept lijkt mij heerlijk! Ik ga het nu direct bakken! Ik laat het zo snel mogelijk weten hoe het smaakt! Groetjes Hendrike.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven