Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vanilleroom:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vermeng voor het de met de en het .
  2. Maak een kuiltje in het midden, breek het erin en verdeel de langs de rand.
  3. Snijd de met 2 messen door de tot een kruimelig geheel.
  4. Kneed het verder met de hand tot een soepele bal, wikkel hem in plastic folie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
    Schraap voor de vanilleroom het merg uit het en breng het stokje en merg met de melk aan de kook.
  5. Zet het vuur uit.
  6. Klop de met de dik en schuimig.
  7. Klop de melk er straalsgewijs bij, schenk het mengsel daarna terug in de pan, verwijder het en breng op zeer laag vuur onder constant roeren aan de kook, laat afkoelen en roer af en toe om.
    Snijd voor de vulling aardbeien in stukjes en ris rode bessen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Vet 12 taartvormpjes van 6 centimeter doorsnede, of de holtes van een muffinvorm in en bestuif met .
  8. Rol het dun uit, steek er cirkels van en bekleed hiermee de vormpjes.
  9. Leg er een rondje bakpapier op, en schep daarop bakkorrels of peulvruchten.
  10. Bak de bodems in 15 minuten lichtbruin.
  11. Verwijder bakpapier en de blinde vulling.
  12. Stort de bodems en laat afkoelen op een rooster.
  13. Schep de room in de bodems en verdeel het fruit erover.
  14. Bereid de Taartina volgens aanwijzing verpakking en lepel over het fruit.
  15. Laat 1 uur opstijven en serveer dan.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en halfvolle melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
196 kcal
9%2352 kcal
Vetten
13 g.
19%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakjes met gemengd fruit en vanilleroom