Dikke speculaas

Dikke speculaas

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Doe het zelfrijzende bakmeel in een ruime kom, doe de boter erbij en snijd de boter met twee messen in kleine stukken. Voeg de suiker en kruiden toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af met plastic en laat deze een tijdje (een nacht zegt Johannes) in de koelkast rusten. Rol dan het speculaas uit (tot ca 7 mm dikte) en leg deze op een ingevette bakplaat of bakpapier. Bak de speculaas in een matig hete oven (180 graden C.) tot de speculaas klaar is (15 20 min - let op: de speculaas is dan nog zacht en wordt pas tijdens het afkoelen hard). Laat de speculaas afkoelen en breek in grote brokken. TiP: Voor een mooie glimmende voorkant, klop je een ei los en bestrijk je daarmee het deeg (niet alles gebruiken!). Strooi er voor amandelspeculaas wat geschaafde of garneeramendelen over.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit dikke speculaas recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter