AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Dikke speculaas

1

Ingrediënten

Bereidingswijze

Dikke speculaas recept Doe het zelfrijzende bakmeel in een ruime kom, doe de boter erbij en snijd de boter met twee messen in kleine stukken. Voeg de suiker en kruiden toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af met plastic en laat deze een tijdje (een nacht zegt Johannes) in de koelkast rusten. Rol dan het speculaas uit (tot ca 7 mm dikte) en leg deze op een ingevette bakplaat of bakpapier. Bak de speculaas in een matig hete oven (180 graden C.) tot de speculaas klaar is (15 ŗ 20 min - let op: de speculaas is dan nog zacht en wordt pas tijdens het afkoelen hard). Laat de speculaas afkoelen en breek in grote brokken. TiP: Voor een mooie glimmende voorkant, klop je een ei los en bestrijk je daarmee het deeg (niet alles gebruiken!). Strooi er voor amandelspeculaas wat geschaafde of garneeramendelen over.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit dikke speculaas recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /