MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Dikke speculaas

Dikke speculaas recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Doe het zelfrijzende bakmeel in een ruime kom, doe de boter erbij en snijd de boter met twee messen in kleine stukken. Voeg de suiker en kruiden toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af met plastic en laat deze een tijdje (een nacht zegt Johannes) in de koelkast rusten. Rol dan het speculaas uit (tot ca 7 mm dikte) en leg deze op een ingevette bakplaat of bakpapier. Bak de speculaas in een matig hete oven (180 graden C.) tot de speculaas klaar is (15 à 20 min - let op: de speculaas is dan nog zacht en wordt pas tijdens het afkoelen hard). Laat de speculaas afkoelen en breek in grote brokken. TiP: Voor een mooie glimmende voorkant, klop je een ei los en bestrijk je daarmee het deeg (niet alles gebruiken!). Strooi er voor amandelspeculaas wat geschaafde of garneeramendelen over.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit dikke speculaas recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /