Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
    Leg op de bodem van de springvorm bakpapier, trek strak en klik de bakvorm dicht.
    Smeer bakvorm en bakpapier in met wat en bestrooi dit met bloem.
  2. Klop de overtollige bloem uit de bakvorm.
    Rasp de oranje schil van de met een fijne rasp (bewaar de in de koelkast).
    Hak de grof.
    Rasp de peen op een fijne sliertjes rasp.
    Doe de en de zachte in een beslagkom.
    Doe ook de , de gehakte , de , de (zonder schil natuurlijk) en de geraspte sinaasappelschil in de kom.
    Klop dit met een mixer op een hoge stand tot een luchtig geheel.
    Klop dan het zelfrijzend en als laatste het door het deeg.
    Schep nu gelijkmatig de geraspte peen door het beslag.
    Schep het beslag in de springvorm.
    Bak de carrotcake in 55 tot 60 minuten gaar in het midden van de oven.
    Prik met een breinaald of prikker in het midden van de taart.
  3. Wanneer deze er schoon uitkomt, is de carrotcake gaar.
    Haal dan de carrotcake uit de oven en laat deze minimaal 1 uur in de springvorm afkoelen.
    Maak hierna eventueel de randen los en doe de springvorm open.
    Schuif de carrotcake met het bakpapier op een taartschotel.
    Laat verder afkoelen.
    Pers een van de twee overgehouden uit.
    Doe de roomkaas in een kom.
    Doe hier 2 à 3 eetlepels sinaasappelsap bij en de .
    Roer dit goed om zodat er een gelijkmatige crème ontstaat.
    Bestrijk de carrotcake hiermee.
    Bewaar de carrotcake, vanwege de roomkaas, in de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Carrotcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Beste Straatje52, Bedankt voor dit fantastische recept. De taart is heerlijk én idd makkelijk te maken.
Dieta 15 december 2012
Wat een heerlijke cake en zo makkelijk te maken met deze stap voor stap instructies. Fijn en bedankt. Fragaria
fragaria 15 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
265 kcal
13%3180 kcal
Vetten
7 g.
10%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
2%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%420 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Carrotcake