Ingrediënten

+ -
print

Voor de cake:

Voor de botercreme:

Extra toevoeging:

Decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
  3. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  4. Vet het bakblik vast in met boter.
  5. Cake:
  6. , boter en klutsen (met mixer of lepel) tot alles glad is.
  7. Een voor een de toevoegen.
  8. Beetje bij beetje de er door zeven.
  9. Doe dit alles in het ingevette bakblik en bak het in de voorverwarmde oven op 160 graden celsius gaar. (ondertussen kun je vast de maken, zie onderstaand) Controleer of de gaar is, door er met een saté prikker in te prikken.
  10. Als er niets meer aan blijft kleven, is de gaar.
  11. Laat het afkoeken en snijd de horizontaal in 3 stukken (zodat je 3 lagen krijgt).
  12. Voor de botercreme:
  13. De boter en de zacht mixen.
  14. Zeef de er doorheen.
  15. Mix daarna het geheel nog zo'n 10 minuten!
  16. Je kunt de creme bewaren in de koelkast.
  17. Als de helemaal is afgekoeld, smeer dan op de onderste laag van de een deel van de .
  18. Smeer op de tweede laag de jam of pasta.
  19. Leg alle drie de lagen op elkaar.
  20. Besmeer de omtrek van de totale ook met .
  21. Daarna ter decoratie de er op 'plakken'.
  22. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • cake en hagelslag kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, poedersuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter, roomboter, margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • nougatine is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake en margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en hagelslag
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Cake met botercreme heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker recept van de cake. Mist alleen de bakpoeder. De cake kwam nu niet omhoog en kon hem daarom ook niet in 3 stukken snijden. Jammer.
Annie 24 februari 2018

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
415 kcal
20%4150 kcal
Vetten
20 g.
28%200 g.
Waarvan verzadigd
6 g.
33%60 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
12%30 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
25%10 g.
Koolhydraten
15 g.
5%150 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cake met botercreme