Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Brusselse wafels recept
Brusselse wafels recept

Brusselse wafels


Ingrediënten


printad
12 1

Bereidingswijze


Doe eerst het wafelijzer aan. De bloem en bakpoeder in een kom door elkaar mengen. In het midden een kuiltje maken en daar het zout, de suiker, de eieren en de gesmolten boter in doen. Tijdens het roeren de melk beetje bij beetje toevoegen tot er een mooi glad beslag is ontstaan. Nu kunnen we gaan bakken. Het wafelijzer voorzichtig invetten (pas op is gloeiend heet). Giet met een soeplepen het beslag in het midden van de wafelplaat. Doe het wafelijzer dicht en wacht ongeveer 3 minuten. Nu zullen de wafels mooi goudbruin zijn.

Serveersuggesties

Bij het serveren eventueel een klein beetje poedersuiker over de wafels strooien of een beetje aardbeienjam erbij.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit brusselse wafels recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Had plots een oneindige zin in wafels. Receptje gewoon gevolgd en perfecte wafels bekomen, komen mooi los van het wafelijzer - huisgenoten konden er niet afblijven - spijtig ze zijn allemaal op.
  • Goedemorgen , Ik wil graag wafels bakken, maar ik heb van die rubberen wafelvormen maar daar zie ik geen tijd van staan hoe lang die in de oven moeten staan! bvd joke
  • Het recept gevolgd maar mijn wafels plakten aan het wafelijzer, iets dat ik met een ander recept niet had.


Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven