AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Bolo di manteka/ botertaart makkelijke manier

8

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1: De basterdsuiker in een diepe kom of plastic bak doen. Stap 2: Voeg de boter toe. Nu moet je 5 minuutjes mixen zodat het mengsel zacht wordt. Stap 3: Breek een voor een de eieren (doe dit aub in een apart bakje) voordat je die in de mengsel van boter en suiker doet. Nu weer 5 minuten mixen. Stap 4: Voeg nu de aromas toe, van ieder een eetlepel. Stap 5: Als laatste de pak cake mix toevoegen en goed mixen tot een glad beslag. Je kan ook een pakje baking powder toevoegen van Dr. oetker. Maar hoeft niet perse. Stap 6: Je moet nu je bakvorm insmeren met boter. Daarna doe je een beetje bloem bij (zelfrijzend bakmeel of beetje cake mix om de boter te bedekken. Overtollige bloem kan je verwijderen door de bak ondersteboven te houden en 2 tikken te geven met je vingers aan de zijkanten. Daarna kan je de bakvorm tot de helft in vullen met het beslag. Je kan er 2 cakes van maken als het om een kleine bakvorm gaat, of een grote. Voor je het in het oven gaat zetten, moet je de bakvorm aan de onderkant kloppen zodat het mengsel gelijk blijft anders krijg je een bergvorming in het midden. Of je kan ook op de aanrecht met lichte tikken doen door aan de zijkanten vast te houden en lichtjes laten vallen op het aanrecht. Dan zie je bolletjes boven komen. Dat is de lucht die is blijven hangen in het deeg. Hete lucht oven: 1 5 minuten voor je het in de oven gaat doen, de oven voorverwarmen. Op 190 graden celsius in 4 5 minuten bakken. Hierna kan je controleren met een lang sate stokje of het gaar is van binnen. Zoniet dan kan het nog 1 5 minuten in de oven blijven. Hangt ervan af hoe hoog de taart is (bakvorm). Een elektrische oven kan ook maar op 200 graden celsius in 60 minuten maar na 4 5 minuten zowiezo goed in de gaten houden want hierin gaat het wel snel.

Serveersuggesties

Tip: Je kan ook alles halveren als je en kleine taart wilt maar dan wel een extra ei toevoegen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bolo di manteka/ botertaart makkelijke manier recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies

  • Heb alle stappen opgevolgd zoals beschreven, de taart is volledig verbrand aan de bovenkant, over de bakvorm heen gelopen en daarna volledig ingestort! hoe kan dit gebeuren? Ik heb het beslag in een vierkanten bakvorm gedaan en tot de helft gevuld. Heb cake mix van dr. Oetker gebruikt en ook de aroma's hiervan. zeeuws meisje als boter om te bakken. Ben zeer teleurgesteld dat het zo is misgegaan en dat ik alles kan weggooien nu...
  • Hoi ik had een vraagje; weet je ook wat er op die Antilliaanse taarten zit is dat geleurde botercreme?
  • Heb een vraagje komt de smaak echt net als de Antiliaanse bolo di manteka? Heb eerder een recept geprobeerd en het had er wel wat weg van maar niet exact de smaak, en het was niet lekker zacht(waarschijnlijk te lang in oven,(want de zijkanten waren echt best krokant hahah) ik wil dit recept best proberen, maar dan met vanille aroma en amandel aroma dat kan ook wel toch? Groet Mary
  • Het is lekker en luchtig , als je diabeet ben kan je alles zowiezo vervangen voor ander soort suikers enzo, en verder kan je ook speciale margariene gebruiken in verband met allergie enzo. heb zelf allergische kinderen. in plaats van ei kan je ook melk gebruiken geeft de zelfde werking. maar de smaak verandert dan wel. grtjs en succes ermee, mamalicious78
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /