Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bastogne-monchoutaart recept
Bastogne-monchoutaart recept
Laatste update: 29 januari 2016 om 11:01

Bastogne-monchoutaart


Ingrediënten


33

Bereidingswijze


Laat de monchou op kamertemperatuur komen en vet de springvorm (26 cm doorsnee) in met olie of boter.

Verkruimel de pak bastognekoeken en smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is de verkruimelde bastognekoeken erdoor roeren. Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden. Mix de monchou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. De slagroom met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Serveersuggesties

De aardbeien- of kersenvlaaivulling erop strijken na het afsnijden van een taartpunt geeft het mooiste resultaat.

Allergenen Informatie

Voor dit bastogne-monchoutaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bastogne-monchoutaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies

  • Geweldig lekker en snel te maken! Ik maak de bodem van boerencake, super lekker.
    Joronde gaf dit recept op 29 januari 2016 5 uit 5 sterren
  • Hey super recept echt lekker moet je ook echt een keer proberen; vooral met bastognebodem
    Celine gaf dit recept op 17 april 2015 5 uit 5 sterren
  • Na de taart 3,5 uur in de koelkast te hebben gehad, haal ik de spring vorm los. En wat gebeurt er. Hij zakt helemaal in. Desondanks de 2 zakjes klopfix ik er in heb gedaan. ( Per 250 ml slagroom 1 zak... Lees reactie
    Deborah gaf dit recept op 28 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Een zakje klop vast door de slagroom geeft een steviger geheel.
    Martje gaf dit recept op 28 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Appeltaart, uit Holland
    Een stevige korst, flink wat met kaneel, rozijnen en citroensap gemengde stukjes appel en een mooi gevlochten deegdakje: Hollandser dan appeltaart krijg je het bijna niet. Maar waar komt dan toch dat gezegde 'as American as apple pie' vandaan?

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven