Bastogne-monchoutaart

Bastogne-monchoutaart

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Laat de monchou op kamertemperatuur komen en vet de springvorm (26 cm doorsnee) in met olie of boter.

Verkruimel de pak bastognekoeken en smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is de verkruimelde bastognekoeken erdoor roeren. Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden. Mix de monchou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. De slagroom met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken. De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Bron: © smulweb.nl

Serveersuggesties

De aardbeien- of kersenvlaaivulling erop strijken na het afsnijden van een taartpunt geeft het mooiste resultaat.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bastogne-monchoutaart recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (3)

Gemiddelde score 10 / 10 in 3 reacties
  • Hey super recept echt lekker moet je ook echt een keer proberen; vooral met bastognebodem
    Celine gaf dit recept 5/5 sterren
  • Na de taart 3,5 uur in de koelkast te hebben gehad, haal ik de spring vorm los. En wat gebeurt er. Hij zakt helemaal in. Desondanks de 2 zakjes klopfix ik er in heb gedaan. ( Per 250 ml slagroom 1 zakje stond op het zakje ). Overigens is 500 ml slagroom veel te veel het overheerst heel erg. Zonde...
    Deborah gaf dit recept 5/5 sterren
  • Een zakje klop vast door de slagroom geeft een steviger geheel.
    Martje gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter