Banketbakkersroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng het grootste gedeelte van de met het vanillestokje langzaam aan de kook en laat het stokje enige tijd in de trekken.
    Meng de met de en een klein scheutje achtergehouden tot een glad papje.
  2. Voeg hier onder goed roeren en met kleine hoeveelheiden tegelijk de kokende bij.
    Doe de massa terug in de pan.
  3. Breng ze onder zeer goed roeren aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Verwijder het vanillestokje.
    Voeg de toe en wanneer er geen vanillestokje gebruikt is, ook de .
25
25
25

Variaties op Banketbakkersroom

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banketbakkersroom
VariatieAantalGang
Banketbakkersroom5Taart en gebak
Suikervrije banketbakkersroom1Taart en gebak
Banketbakkersroom (anders)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (18)

Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 18 recensies
RESET

Een goed recept dank je wel!
11 januari 2016
Kleine tips voor smaak/antiklont; - Klop de eierdooiers eerst goed los/luchtig met de suiker - Voeg de bloem bij dit mengsel toe (zevend!), dan het scheutje achtergehouden koude melk - Snijdt het... Lees reactie
Mario 17 december 2013
Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
17 december 2013
Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
Dim 2 november 2013
Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt ... Lees reactie
Rose 15 september 2013
Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
Marlies 17 juli 2013
Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
Guido 12 juli 2013
Prima recept snel gemaakt, bedankt.
Anneke 26 mei 2013
Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor ... Lees reactie
Monica 29 april 2013
Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
15 februari 2013
Als je de banketbakkersroom klaar hebt kun je het beste een vel plasticfolie heel dun sprayen met olie en dan op de room leggen en geheel afdekken, voordeel is dat dan geen room aan de folie blijft pl... Lees reactie
Wally 28 januari 2013
Zeer goed recept, goed te gebruiken. Tip: wanneer je het in een schaal doet, dek het af met huishoudfolie of ga met een klontje roomboter over het oppervlak dan krijg je geen dikke vel erop.
Edward 19 december 2012
Echt heerlijk zo'n rijke smaak! Ik heb het tussen citroen cake gedaan en het was heerlijk! Bedankt voor het recept.
22 oktober 2012
Hoi! leuk recept, ik wil het zo gaan maken voor mijn moeder's verjaardag, maar kan je dit ook tussen een taart doen, en dan in de oven? (Kan het warm worden & blijft het dan lekker?)
7 september 2012
Super ga vanmiddag taart maken voor mijn moeders verjaardag :)
Andrea 1 september 2012
Super recept en heeeeeeeeerlijk. Was gelijk geslaagd!
7 januari 2012
Voor mensen met een lactose probleem kan dit recept heel erg goed met alpro soja of minus-l melk. OOk voor de reguliere melkdrinker (zoals ikzelf) blijft het dan lekkere room zonder bijsmaken.
Claudia 28 oktober 2011
Zeer geslaagd recept ! Ik heb zelf poedersuiker genomen in plaats van gewone suiker (lost beter op) en heb 1 koffielepel vanille-extract genomen.
17 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
345 kcal
17%1380 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
65 g.
25%260 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banketbakkersroom