Banketbakkersroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Splijt het overlangs open.
    Doe 4 dl , het gespleten en een snufje in een pan.
  2. Zet deze op het vuur en breng de voorzichtig aan de kook.
  3. Blijf erbij zodat je meteen het vuur laag kunt zetten als de kookt anders kookt de over en kun je opnieuw beginnen.
    Doe de in een hoge beslagkom en voeg de toe.
  4. Klop dit met de garde tot een egaal geel en schuimig mengsel.
  5. Voeg 0,5 dl koude toe en klop deze even mee.
  6. Zeef de en hierbij en roer goed de klontjes eruit totdat we een homogeen mengsel hebben.
  7. Giet hier beetje bij beetje de hete bij en werk die steeds goed onder voordat je nieuwe toevoegt.
  8. Schraap het merg uit het en roer dit ook onder de banketbakkersroom.
    Wanneer alle is toegevoegd giet je dit mengsel over in de pan en breng je dit al roerend met een houten spatel aan de kook.
  9. Blijf roeren en laat het 3 minuutjes doorkoken.
    Doe het vuur uit en plaats de pan in een bak koud water om het afkoelen wat te bespoedigen.
    Blijf ondertussen regelmatig doorroeren om velvorming te voorkomen.
  10. Bestrooien met een laagje helpt ook tegen velvorming.
  11. Deze kun je vlak voor gebruik eronder roeren.
  12. Uiteraard wordt de room dan wat zoeter of je voegt in eerste instantie wat minder toe.
    Als de banketbakkersroom voldoende is afgekoeld kun je hem verwerken in je baksel of afgedekt wegzetten in de koelkast voor later gebruik.
25
25
25

Variaties op Banketbakkersroom

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banketbakkersroom
VariatieAantalGang
Banketbakkersroom5Taart en gebak
Suikervrije banketbakkersroom1Taart en gebak
Banketbakkersroom (anders)1Koekjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Banketbakkersroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Velvorming is zeer gemakkelijk te voorkomen door een vel glad-pack over de banketbakkersroom te "plakken".
George Sindram 19 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
92 kcal
4%736 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banketbakkersroom