Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appeltaart de luxe met noten recept
Appeltaart de luxe met noten recept

Appeltaart de luxe met noten


Ingrediënten


16 1

Bereidingswijze


De rum verwarmen tot 60 graden C.
De rozijnen er in wellen.
Snijd de boter in stukjes (in de kom), voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder, basterdsuiker en het ei toe.
Goed kneden tot het 1 geheel is.
Laat het deeg even rusten in de koelkast.

Schil de appel en snijd hem in stukjes.
Voeg het citroensap en kaneel toe.
Verkruimel de cake boven de appels.
Voeg de rozijnen aan de appelmassa toe en meng goed.
Rol het deeg uit tot 34 cm .
Vet de springvorm in met boter.
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.
Kneed het spijs en rol deze uit tot 26 cm .
Leg deze op de deegbodem.
Doe het appelmengsel in de vorm.
Verdeel de noten over de appels.
Bak de taart in 60 minuten in een oven op 200 graden C 1 richel onder het midden mooi bruin en gaar.
Laat de appeltaart geheel afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart er mee.

Allergenen Informatie

Voor dit appeltaart de luxe met noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven