Appeltaart de luxe met noten

Appeltaart de luxe met noten

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

De rum verwarmen tot 60 graden C.
De rozijnen er in wellen.
Snijd de boter in stukjes (in de kom), voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder, basterdsuiker en het ei toe.
Goed kneden tot het 1 geheel is.
Laat het deeg even rusten in de koelkast.

Schil de appel en snijd hem in stukjes.
Voeg het citroensap en kaneel toe.
Verkruimel de cake boven de appels.
Voeg de rozijnen aan de appelmassa toe en meng goed.
Rol het deeg uit tot 34 cm .
Vet de springvorm in met boter.
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.
Kneed het spijs en rol deze uit tot 26 cm .
Leg deze op de deegbodem.
Doe het appelmengsel in de vorm.
Verdeel de noten over de appels.
Bak de taart in 60 minuten in een oven op 200 graden C 1 richel onder het midden mooi bruin en gaar.
Laat de appeltaart geheel afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart er mee.
Bron: © banketbakker henny

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appeltaart de luxe met noten recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter