Appelschotel met boterkorst

Appelschotel met boterkorst

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een droge pan en laat ze afkoelen. Maak de appels schoon en verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met het ciroensap. Rasp de marsepein grof en kneed de amandelen en de rum erdoorheen. Vul de appels met de marsepein en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak de appels 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Splits de eieren. Kneed de bloem, 75 gram stukjes boter, 1 eidooier, 75 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een kruimelig deeg. Klop 3 eidooiers romig met ca. 70 gram suiker. Roer het puddingpoeder en de kwark erdoorheen. Klop het eiwit stijf en spatel het er portiegewijs erdoorheen. Haal de appels uit de oven. Verdeel het kwarkmengsel en het verkruimelde deeg eroverheen. Bak de schotel nog 40-45 minuten in de oven. Strooi poedersuiker eroverheen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appelschotel met boterkorst recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter