MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Appelschotel met boterkorst

Appelschotel met boterkorst recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Rooster de amandelen in een droge pan en laat ze afkoelen. Maak de appels schoon en verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met het ciroensap. Rasp de marsepein grof en kneed de amandelen en de rum erdoorheen. Vul de appels met de marsepein en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak de appels 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Splits de eieren. Kneed de bloem, 75 gram stukjes boter, 1 eidooier, 75 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een kruimelig deeg. Klop 3 eidooiers romig met ca. 70 gram suiker. Roer het puddingpoeder en de kwark erdoorheen. Klop het eiwit stijf en spatel het er portiegewijs erdoorheen. Haal de appels uit de oven. Verdeel het kwarkmengsel en het verkruimelde deeg eroverheen. Bak de schotel nog 40-45 minuten in de oven. Strooi poedersuiker eroverheen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit appelschotel met boterkorst recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /