Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appelschotel met boterkorst recept
Appelschotel met boterkorst recept

Appelschotel met boterkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de amandelen in een droge pan en laat ze afkoelen. Maak de appels schoon en verwijder de klokhuizen. Besprenkel ze met het ciroensap. Rasp de marsepein grof en kneed de amandelen en de rum erdoorheen. Vul de appels met de marsepein en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak de appels 12,5 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Splits de eieren. Kneed de bloem, 75 gram stukjes boter, 1 eidooier, 75 gram suiker, de vanillesuiker en een snufje zout eerst met de deeghaken van de mixer en daarna met de handen tot een kruimelig deeg. Klop 3 eidooiers romig met ca. 70 gram suiker. Roer het puddingpoeder en de kwark erdoorheen. Klop het eiwit stijf en spatel het er portiegewijs erdoorheen. Haal de appels uit de oven. Verdeel het kwarkmengsel en het verkruimelde deeg eroverheen. Bak de schotel nog 42,5 minuten in de oven. Strooi poedersuiker eroverheen.

Allergenen Informatie

Voor dit appelschotel met boterkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Scherpe kantjes
    Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven