Appelkwarktaart met meringue

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een braadslede (ca. 32 x 39 cm ) in en bestuif hem met de .
  2. Schil de .
  3. Snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Meng met 3 eetlepels en 2 eetlepels .
  5. Meng 300 gram , het , 150 gram en een snufje .
  6. Voeg 150 gram in stukjes en 2 toe.
  7. Kneed alles eerst met de deeghaken van de mixer en dan met de handen tot een glad deeg.
  8. Bestuif met wat en rol uit voor de braadslede, druk daarbij het deeg aan de randen iets omhoog.
  9. Verdeel hierover de plakjes appel.
  10. Splits 4 en zet de eiwitten in de koelkast.
  11. Roer 4 eidooiers, 1 ei, 175 gram , de en 1 eetlepel door elkaar.
  12. Roer achtereenvolgens de , de , de , de kwark en de doorheen (de massa is nog vloeibaar).
  13. Roer de goed glad.
  14. Schenk deze massa over de .
  15. Bak 35-40 minuten onder in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
  16. Klop 4 eiwitten stijf met een snufje , strooi er ondertussen geleidelijk 50 gram bij.
  17. Strijk het eiwit over de taart en bak bij dezelfde temperatuur nog 10 minuten.
  18. Laat minstens 3 uur afkoelen, bestrooi met poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder en griesmeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, custard, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1267 kcal
63%5068 kcal
Vetten
52 g.
74%208 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
81 g.
31%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
95 g.
106%380 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelkwarktaart met meringue